Evenimente

Liderii elevilor din România s-au întâlnit la Buzău

În peridoada 10-13 iulie, la Buzău, a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor în cadrul Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Cele două scopuri principale ale acestui eveniment au fost: adoptarea unei rezoluţii privind viziunea elevilor din România asupra sistemului educațional (cu ajutorul organizațiilor partenere) și adoptarea unui nou Regulament de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor.

Timp de 4 zile, la Colegiul Național „B. P. Hașdeu” s-au organizat ateliere și dezbateri publice spre îndeplinirea celor două scopuri susmenţionate.

Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din judeţul Dâmboviţa, Aura MARINA a luat parte la acest eveniment, reprezentând CJE Dâmboviţa.

Pe 13 iulie, Horia ONIŢA, Presedintele Consiliului Naţional al Elevilor, a prezentat o imagine de ansamblu a situaţiei învaţământului din România cu ajutorul rezoluției la care a lucrat membrii Adunării Generale CNE și membrii Biroului Executiv.

Printre oficialii care au parte la dezbaterea publică, menţionam pe domnul Ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin CÎMPEANU, domnișoara Consilier Prezidenţial pe probleme de educaţie, Ligia DECA, domnul academician Solomon MARCUS, doamna Senator Ecaterina ANDRONESCU, dar şi pe Albert CRAIU, consilier al Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Consiliul Elevilor a realizat prin această rezoluţie un pas foarte important în activitatea de reprezentativitate și apărare a drepturilor elevilor din România. S-a reușit expunerea pozițiilor ce au la bază nevoile exprimate de elevi, punând bazele unor noi relații de parteneriat.

Previous ArticleNext Article
Activist pentru drepturile elevilor, licean implicat în societatea civilă și fondatorul acestei publicații la care scriu doar adolescenții curajoși și creativi.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *