Travel

Destinații de vacanță pentru adolescenți

Pentru că mai este doar o lună de vacanță în care ne putem distra, iar noi, tinerii, suntem foarte nehotărâți în privința alegerii locației, vă ofer câteva informații în limita bugetului și gustului fiecăruia. Să le descoperim punctual!

1. VAMA VECHE

Cu siguranță, Vama Veche este locul preferat  de tinerii libertini și plini de imaginație. Vama Veche a fost și a rămas una dintre cele mai nonconformiste destinații de vacanță, iar prețurile reduse la cazare și masă au atras atenția tinerilor ani de-a rândul.

  • Obiectivele turistice din această stațiune sunt:

Cetatea Histria – Histria a fost întemeiată de coloniști greci din Milet în jurul anului 657 ien (după istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 ien (după Skymnos), ca port la Marea Neagră, fiind distrusă prin secolul al VII-lea e.n de invaziile avaro a€“ slave.

Peștera Limanu – Aflată nu departe de bătrânul Callatis și la câțiva kilometrii de Vama Veche, într-un loc unde s-au întâlnit de mii de ani drumurile pescarilor cu ale corăbierilor, contrabandiștilor și neguțătorilor, Peștera Limanu a căpătat un nimb de legendă.

  • Prețurile de cazare pentru o noapte în Vama Veche pornesc de la suma de 50 LEI.
2. BULGARIA

Nisipurile de Aur este stațiunea cea mai mare de pe coastă bulgărească a Mării Negre (mai mult de 1800 hă). Este localizată la 19 km față de Varna, 490 km față de Sofia. În nordul stațiunii se află satul Kranevo și în sud se află satul de vacanță Chaika. Stațiunea Nisipurile de Aur se află conectată cu Sf Constantin & Elena. Stațiunea este renumită pentru cel mai fîn nisip de pe malul Mării Neagre.

  • Obiective turistice din Nisipurile de Aur:

Mânăstirea Aladja este una dintre marile atracții ale stațiunii Albena, situată la doar câțiva kilometri de aceasta. Este un edificiu „must-see” care merită să intre pe lista clădirilor pe care să le vizitezi. Numele Aladja înseamnă „colorat”, iar mânăstirea chiar este una plină de culoare.

Parcul Natural Nisipurile de Aur este considerat a fi o zonă protejată. Este locul în care poți să te relaxezi într-o plimbare prin pădurea de stejar, de aproape 10 kilometri lungime.

Aquapolis Aqua Park este raiul turiștilor cu copii. Este locul în care să petreci o zi întreagă, dându-te pe tobogane acvatice, bălăcindu-te în piscine și simțind adrenalina sporturilor extreme la maximum.

Arrogance Music Factory este un „must go” pentru toți iubitorii evenimentelor gălăgioase. Clubul se află pe o alee ce duce spre coasta stațiunii, nu departe de centru. Oricine își poate găsi aici stilul preferat de muzică, clubul fiind împărțit în patru sectoare cu diferite genuri muzicale.

Maimunarnika Rope Park – un loc minunat pentru micii aventurieri, situat în apropiere de stațiunea Nisipurile de Aur. Ajuns aici, simți că intri în lumea lui Tarzan, datorită unui sistem bine gândit pentru practicarea sporturilor de aventură.

  • Prețurile de cazare pentru o noapte în Nisipurile de Aur pornesc de la suma de 22 EURO.
3. DELTA DUNĂRII

Delta Dunării, aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

  • Obiective turistice din Delta Dunării:

Pădurea Letea – un peisaj de poveste, o pădure ca în legendele cu zâne. În Pădurea Letea se găsesc 500 de specii de plante și peste 3000 de specii de animale, dintre care mai mult de 2000 sunt insecte.

Lacul Nebunu este situat în complexul de lacuri Șontea – Fortuna și este o zonă protejată de mică întindere.

Mânăstirea Celic Dere este situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Posta și Telită, pe valea Cilicului. A fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mânăstire de maici.

Gura Portiței este situatムpe o fâşie îngustムde nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovita din Delta Dunării.

Fortificația Română de la Babadag este situată la 5 km nord de Babadag (la 250 m de km 30 al DN 22) unde șoseaua traversează lacul cu același nume ca al orașului, în punctul numit <Topraichioi>. Săpăturile arheologice efectuate între anii 1978 -1983 au dat la iveală o mică fortificație romană. Cele 2.000 de monede precum și ceramică descoperită aici datează vestigiile aparținând epocii romano-bizantine.

  • Prețurile de cazare pentru o noapte în Delta Dunarii pornesc de la suma de 150 LEI.
4. Transilvania

Transilvania sau Ardealul este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României.

  • Obiective turistice din Transilvania:

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung.

Piața Sfatului era, în Evul Mediu, locul din Brașov în care se organizau târguri atât pentru negustorii sași și români, cât și pentru cei veniți din Ungaria. Se ajungea în piața prin strada Vămii (actuala Mureșenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile.

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov. Edificiul a fost construit în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) în stil gotic.

Cetatea Râșnov este o cetate țărănească veche din orașul Râșnov (județul Brașov). Este una dintre cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania și a fost construită în secolele 13-14 de către locuitorii așezării cu același nume, cu scopul principal de se apăra împotriva atacurilor tătarilor.

Mausoleul de la Mateiaș este un monument istoric dedicat eroilor războiului 1916-1918.
Monumentul este situat pe DN 73 la aproximativ 10 Km de Câmpulung în directia Rucăr.

Peștera de Lapte se află pe partea nordică a Masivului Postăvarul, la o altitudine de aproximativ 1300. Denumirea peșterii provine de la calcitul ce se scurge pe pereții peșterii, acesta are culoarea și consistența laptelui.

Cascada Bâlea mai este numită și Urlătoarea Bâlei este situată în apropierea drumului Transfăgărășan (aproximativ 45 minute de Cabana Bâlea Cascada), la o altitudine de 1200 metri.

Strada Sforii este printre cele mai înguste străzi din Europa și cea mai îngustă din Brașov. A fost construită în special pentru a ușura accesul pompierilor.

Lacul Vidraru este un lac de acumulare de pe râul Argeș, lac format de barajul Vidraru, construit în 1965. El are o suprafață de aproximativ 890 de hectare, o lungime de 10 Km, iar adâncimea maximă este de 155 metri (lângă baraj)

  • Prețurile de cazare pentru o noapte în localitățile din Transilvania pornesc de la suma de 110 LEI.

Alegerile făcute sunt în concordanță cu preferințele diversificate ale tinerilor. Sper că acest mini-ghid să vă ajute să va delectați în căutarea locului de vacanță.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *