Boabe de cafea

La granița dintre confort și ideal

zona_de_confort-680x330

Zona de confort este ca un vid, izolat de dinamica lumii exterioare. Uneori, te mulțumești să rămâi în acest cerc strâns doar pentru că nu ști ce te așteaptă afară. Este adevărat că zona de confort poate fi prielnică, dar nu întotdeauna. Îți oferă siguranță și liniște, dar nu experiență și efervescență.

Există un motiv pentru care auzim mereu că adevărata viață începe la sfârșitul zonei de confort. Fiind într-o continuă căutare a ceea ce înseamnă stare de bine, ne dăm seama cât de diferiți suntem. Dacă pentru cineva un anumit lucru intră sub semnul normalității, pentru altcineva poate să fie ceva de nerealizat. În acest caz, trebuie să te gândești ce îți este ție potrivit, fără a te compara cu cei din jur. Dacă ar trebui să definesc zona mea de confort printr-un cuvânt, aș spune din toată inima: „acasă”. Un loc în care este mereu cald, sunt întâmpinată cu zâmbete și mă simt protejată. Cu toate acestea, nu este suficient. Dacă rămân în zona de confort, nu îmi ating niciun țel. Este ciudat că plec tot timpul, muncesc și lupt pentru a mă întoarce tot acolo. Nu am vrut niciodată să cred că depind de asta, dar în acest mod mi-am dat seama că orice ființă umană se intoarce inevitabil.

Zona de confort poate închide multe uși. Dacă nu încerci nimic, nu ai cum să prinzi contur ca persoană. Trebuie să te exprimi, să ieși din anonimat și să arăți că nicio rețetă nu iese bine dacă nu adaugi un strop de optimism. Trebuie să îți lași amprenta acolo unde trebuie și orice teamă ai avea, trebuie să stârnească în tine dorința pentru mai mult, nu să îți creeze iluzia că ai totul, neavând nimic. Cu cât rămâi mai mult prins în această cușcă a comodității, cu atât pierzi mai multe oportunități.

Fie că putem înțelege aceste cuvinte sau nu, ele sunt cât se poate de realiste. Fericirea vine din zona de confort, iar nefericirea tot de acolo. Face parte din natura umană să îți cauți zona de confort, dar ieși de acolo atunci când simți că trebuie să o faci. O pasăre nu poate zbura dacă nu se depărtăzează de colivie. Niciun om nu poate evolua dacă nu depășește granița dintre confort și ideal. Riscă și o să trăiești cu adevărat!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *