Boabe de cafea

Pledoarie în apărarea optimismului

Fiecare dintre noi are neveoie de acele câteva clipe de visare în care faci praf și pulbere toate aspectele negative furnizate de pragmatica și rigida realitate. Unele persoane aleg să-și compună viața doar din acele clipe și nu le pot blama în niciun fel decizia. Am fost convinsă cu mult timp în urmă că optimismul este fără dar sau poate un mod de viață care te călăuzește spre prosperitate, fericire, satisfacție personală și dezamăgiri- oricum trecute prea repede cu vederea când ai adoptat stilul „Dacă nimic nu este roz, în curând va fi.”. Am întâlnit o mulțime de adepți ale unor idealuri fanteziste. Peste tot sub soare. Iar întâlnirea cu ei a însemnat o surpriză pe cât de plăcută, pe atât de tulburătoare. Văzând atâta încredere în ochii unor persoane care probabil au trăit eșecuri că oricare altcineva am început să cred și eu în puterea viziunilor „be happy, think positive”. Nu îmi păsa dacă erau curajoși și supraviețuitori convinși sau doar ignoranți cu diplomă. Mi-au oferit o perspectivă complet diferită asupra vieții și pe această cale le mulțumesc.

Pentru optimişti viaţa nu este o problemă, ci o soluţie.

Ai tot dreptul să-ți alegi propriul mod de percepție, dar fii extrem de atent! Ia în calcul toate posibilele variante. Știu că ai impresia că nu poți schimba nimic acum, dar ai răbdare și vei înțelege că se poate. Faptul că trăiești și că ai parte în 3/4 din timpul tău de schimbări constante la care te adaptezi inconștient și automat este cel mai bun argument în lupta ta cu negativismul tău. Gândirea în tonuri de gri nu te va determina să-ți colorezi viitorul după ce l-ai conturat cu atâta grijă și muncă.

Zâmbește și lasă frica, ura, invidia, scepticismul și neîncrederea deoparte din când în când! Nu îți vor asigura o existentă mai bună și nu ai disperată nevoie de ele. Tot ce ai nevoie este zâmbetul tău și o inecuație de succes: NEGATIVISM<OPTIMISM

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *