Boabe de cafea

În caz că ai uitat

Izvorăşte din fiecare colţ al inimii tale, din fiecare gând frumos şi din fiecare emoţie strălucitoare… dacă ştii să o simţi şi să îi faci loc în sufletul tău.

De ce mulţi oameni uită să fie fericiţi sau o caută în locuri prea îndepărtate şi pur şi simplu uită că nu destinaţia contează atât de mult , precum călătoria? Călătoria înseamnă paşi în viaţa mea, a ta… înspre visul care te-ar face o fiinţă împlinită, bucuroasă de locul său sub soare, dar să fii atât de prins în tumultul vieţii cotidiene şi să priveşti totul cu ochi reci şi goi înseamnă să faci nişte paşi pe un drum părăsit, urât, scufundat în tristeţe şi umbrit de crengile unor copaci negri.

Şi apoi vei realiza că ai pierdut, iremediabil, nişte ani, nişte părţi ale sufletului tău pe care ai fi putut să le umpli cu amintiri calde şi cu zâmbete purificatoare, iar un suflet optimist şi vesel înseamnă că trăieşte cu adevărat.

Ştiu, eşti obosit de la serviciu sau de la şcoală, totul este monoton şi nu se iveşte niciun prilej de distracţie, ci doar presiunea unor griji ale traiului de zi cu zi… următorul concediu abia se înfiripă în orizont. Şi nu te gândeşti şi în alt mod…

Eu sunt o fire destul de optimistă şi îmi place să mă bucur de fiecare moment, lucru mărunt şi nesemnificativ, chiar dacă nu este vorba de distracţie. Şi răspunsul este foarte simplu, frapant de dur în predictibilitate sa… de ce să aleg să aştept să se scurgă în nefiinţă nişte clipe unice în viaţa mea, dorindu-mi chiar să treacă mai repede? Nişte clipe cu care nu mă voi mai întâlni niciodată . Şi acest lucru doar pentru că îmi e teamă să înţeleg că fericirea vine din interior, din inima mea, din modul meu de a privi lumea şi de a mă bucura de călătorie? Să vad frumuseţea împrejurimilor înflorite şi de un verde crud, care se suprapun cu întunecatul tablou al unui drum părăsit, gri şi uitat de lume. Depinde doar de ochii care îl privesc…

Nu îmi este deloc teamă, iar tu ar trebui să ştii , în caz că ai uitat, că ea este acolo, dacă ştii să o simţi, nu  un eveniment exterior o coboară prin forţe invizibile asupra sufletului tău, ci tu o laşi să ţi-l cuprindă , dacă îţi acorzi timp să vezi frumuseţea fiecărui moment… pentru că este al tău, şi o dată trăieşti.

O găseşti oriunde, la tot pasul… pentru că eşti sănătos, pentru că te poţi relaxa şi să faci ceea ce-ţi place, ai o familie care te iubeşte şi te înţelege, nişte prieteni care ţin la tine, pe care poţi conta şi care îţi vor binele, iar,în mod sigur, există nişte inimi în braţele cărora te poţi refugia mereu când ai nevoie şi să te simţi în siguranţâ.

Vezi cât eşti de fericit şi norocos? Poate nu trebuie decât sa-ţi reaminteşti acest lucru.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *