Atitudine, Interviuri

Claudia Iolu, eleva care i-a cerut preşedintelui să nu lase nici un copil în afara educaţiei

Preşedintele Klaus Johannis a fost prezent ieri, 14 septembrie, la Târgovişte, la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Economic „Ion Ghica”. Odată cu acesta, la festivitate a fost prezent și Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației Naționale, cât și oficiali ai județului. De precizat ca este prima deschidere de an şcolar la care Johannis participă în calitate de preşedinte al României, prima unitate de învăţământ fiind cea din judeţul nostru.

Președintele României a fost întâmpinat de Președinta Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Economic „Ion Ghica”, Claudia Iolu. Aceasta i-a oferit președintelui cheia liceului și angajamentul pentru noul an școlar:

Astăzi, 14 septembrie 2015, aici la Târgoviște, în fosta capitală a Țării Românești, noi, elevii Colegiului Economic „Ion Ghica”, cu respectul cuvenit trecutului glorios al înaintașilor noștri de pe aceste meleaguri, depunem legământ de credință în școala românească, în rolul ei de a ne da un viitor în țara noastră și vă cerem vouă să ne rămâneți parteneri întru îndeplinirea acestui ideal. Să nu lăsați niciun copil, niciun tânăr, niciun adult în afara educației, atunci când ei au nevoie și trebuie să învețe. Să faceți ca educația să fie fundația devenirii noastre ca oameni și profesioniști. Dați-ne educație de calitate, ca noi, tânăra generație, să clădim un viitor sustenabil pentru toți, la noi acasă! Vă asigurăm pe toți cei care astăzi ne sunteți alături, pe Excelența Voastră Președintele tuturor românilor, oaspetele nostru cel mai de seamă, că vom continua a face din a învăța și a fi cetățean democratic, crezul nostru suprem. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Claudia Iolu,
Președinta Consiliului școlar al Elevilor

Claudia Iolu a răpuns la câteva întrebări pentru Gazeta Liceanului:

Î: Cine a avut inițiativa de a-i oferi Președintelui României, Klaus Johannis, cheia liceului și angajamentul pentru noul an școlar?

Eu, împreună cu Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din liceul meu, am decis să facem acest lucru datorită privilegiului pe care ni l-a oferit Domnul Președinte, Klaus Johannis, de a participa la deschiderea anului școlar, prima acțiune de acest fel din mandatul Excelenței Sale.

Î: Ce impresie ți-a lăsat președintele Klaus Johannis?

Pentru mine a fost un moment foarte emoționant și plin de recunoștință pentru că am avut acest privilegiu, de a-l întâlni personal pe Excelența Sa, Președintele Klaus Johannis, de a da mâna cu dânsul și de a-i adresa câteva cuvinte. Domnul Președinte mi-a inspirat încredere, respect, corectitudine. De altfel este o persoană calmă, caldă și cu suflet nobil. Aceasta este părerea mea sinceră.

Î: Cum crezi că va influența acest eveniment viitorul colegiului?

Vizita Domnului Președinte a fost o confirmare și o recunoaștere a rezultatelor liceului nostru. Reprezintă pentru noi un îndemn să fim mai buni. Laudele adresate școlii noastre, de Excelența Sa, sunt un impuls pentru noi nu doar să ne menținem statutul de „liceu de elita”, ci să încercăm să atingem perfecțiunea, pentru că perfecțiunea poate fi atinsă. „Vrem ca educația să fie fundația deveniri noastre ca oameni și profesioniști.”

Reamintim că aceasta a fost prima vizită a președintelui României la deschiderea unui nou an școlar de când, Domnia Sa, a preluat mandatul.

Previous ArticleNext Article
Activist pentru drepturile elevilor și fondatorul acestei publicații la care scriu doar adolescenții curajoși și creativi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *