Boabe de cafea, Stil vestimentar

Limbajul vestimentației

Vestimentația este ca un limbaj prin care se transmite un mesaj celor din jur. Felul în care te comporți și gândești poate fi ghicit după hainele tale. Personalitatea ta se reflectă în ceea ce porți. Atunci când te pregătești dimineața, în funcție de ce criteriu îți alegi ținuta? Presupun că te adaptezi în funcție de vreme, de ceea ce ai de făcut în ziua respectivă și de locul unde mergi.

Așa cum societatea influențează toate aspectele vieții cotidiene, își lasă amprenta și aici. Există anumite coduri vestimentare standard care sunt respectate cu rigoare. E imposibil să nu recunoști un polițist dacă poartă eterna sa uniformă. De asemenea, sunt situații în care o anumită ținută este impusă. Credeți că poate fi considerată îndrăzneală dacă cineva se prezintă la un interviu într-un costum care nu are culoarea bleumarin sau gri? Poate acel om a avut ceva de spus și prin culorile pe care le poartă se exprimă cel mai bine. Din acest motiv este important să ținem cont de limbajul vestimentar. Uniformele în școli reprezintă o altă problemă. Oare acestea sunt o piedică în fața exprimării libere și a reflexiei persoalității? Ceea ce porți pare o chestiune atât de banală, dar în esență are o importanță mare.

Tot ce am menționat până aici este adevărat, dar mai e ceva. Nu o să îți dai seama pentru că face parte din tine. Starea ta sufletească, felul în care te simți și ceea ce vrei să pari ies la suprafață. Vestimentația ta este un etalon al propriei persoane. Dacă ești sincer, o să te îmbraci exact așa cum simți pentru că nu vrei să dai nicio impresie,vrei doar să fii tu. Dacă nu vrei asta, le poți folosi ca pe o cortină după care să te ascunzi.

Mulți dintre noi tratăm aspectul vestimentar cu superficialitate. Contează ce porți? Pare exagerat când o femeie întârzie dimineața pentru că nu a estimat bine timpul pe care îl avea la dispoziție pentru cotrobăitul în șifonier. Oare fusta verde merge cu un top galben? Normal că nu, galbenul e culoarea geloziei și niciodată nu mi-a stat bine cu această combinație. Oare să port o rochie albastră cu floricele? O să par prea copilăroasă, deci nu. Nu ar fi adevărat dacă aș afirma că doar femeile au probleme cu garderoba. Anumiți domni ne arată cât de bine se potrivesc șosetele negre cu sandale în nuanțe deschise.

Vreau să vă împărtășesc care este soluția când nu ști cu ce să te îmbraci. Poartă orice, dar să fie negru. Există un motiv pentru care negrul poartă denumirea de „culoare salvatoare”. Este o culoare elegantă care exprimă încredere în sine și pe care o poți purta oriunde, adaptând-o în funcție de situație. Negrul are un aer sofisticat și conturează perfect formele, dând impresia de suplețe. În plus, simplitatea nu o să devină niciodată demodată.

Cel mai bine este să te îmbraci așa cum simți că ești tu însuți. Hainele pe care le porți fac parte din identitatea ta. Așa se conturează imaginea oamenilor din fața noastră pentru că vestimentația are la bază caracterul, clasa socială și anumite prejudecăți. Oricât de controversată ar fi problema vestimentației, tot trebuie să porți ceva când ieși afară din casă.

 

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *