Interviuri

Ionela și Mariana Preda – surorile târgoviștence cu care ne mândrim

Ionela Preda studiază vioara în cadrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”. Din pasiune a învățat singură să cânte la vioară, alături de care a reușit să aducă un suflu nou unor piese consacrate, printre care: „Thank you for the music”, „Smells like teen spirit”, „Radioactive”, „Beat it”, „Still D.R.E.”. Pe plan local, aceasta a fost prezentă la evenimente precum Balul Bobocilor (organizat de diferite licee) şi Zilele Cetății Târgovişte. A câştigat de numeroase ori premiul I la concursuri precum: Concursul de Interpretare Instrumentală „Antonio Vivaldi”, Concursul Național „Tinere talente” ediția a XII-a si Festivalul Național de Muzică Uşoara „Steluțele Pucioasei”.

12346702_946192428794748_658235825_n

Pentru cei care nu o cunosc, dar şi pentru cei ce vor să o asculte live, susține frecvent concerte la cafeneaua L’Arond. Din muzică, îi place să se teleporteze într- un spațiu modern: YouTube. Într-o lume în continuă schimbare, a ales o formă de comunicare în care mediul multimedia este constituit de video – o altă pasiune a Ionelei fiind fotografia si editarea video care se regăsesc in VLOGăreala originală de pe canalul ei de YouTube.

12348324_946192565461401_1843383426_n

Ionela duce mai departe, într-o manieră unică şi intrigantă reputația ce o precede şi pe sora ei, Mariana Preda, care, de asemenea, este absolventă a Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” și duce cu cinste numele țării peste hotare. A început să cânte încă de la vârsta de 6 ani. S-a înscris la Liceul de Arte din Târgoviște, conturându-şi pasiunea pentru nai sub îndrumarea regretatului profesor Marian Ionescu. Până acum, educația ei a fost îmbogățită de naişti celebri precum Gheorghe Zamfir, Damian Drăghici şi Radu Nechifor care i-au consolidat calea spre a deveni un muzician de succes. În prezent îşi finalizează studiile la Conservatorul din Amsterdam.

12285904_946192708794720_1177680051_n

Dincolo de realizările muzicale, Mariana este o actriță si un regizor ce a câștigat premii importante. La vârsta de 16 ani, filmul „Doina” i-a adus la „Monaco International Film Festival” şi la „Festival du Cinéma de Paris” premiile pentru cea mai bună actriță. În anul 2014 a realizat primul ei scurtmetraj numit „Life”, care a a avut premiera în Seattle la cel mai mare festival din lume pentru tinerii regizori. A fost premiată cu „Independent Spirit Award” în cadrul Festivalului International de Film Monaco susținut în Monte Carlo. Până în prezent, deşi a avut numeroase apariții pe scene de teatru şi în emisiuni culturale televizate, marea ei pasiune rămâne muzica. Dovadă sunt evenimentele recente la care a fost prezentă anul acesta, când a urcat pe scena „Untold Music Festival” alături de artişti precum David Guetta, John Newman şi Avicii, dar şi pe scenele de la Palatul Parlamentului, Teatrul Național din România, EXPO Milano, Opera Națională şi de Balet Amsterdam. Aşteptăm cu nerăbdare splendidul concert caritabil cu care Mariana va încheia anul 2015 și evoluția viitoare a celor două surori.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *