Filme și Teatru

Praful magic al cinematografiei

„Now You See Me” sau „Jaful perfect” este filmul care a reușit să-mi răpească pentru doua ore toată atenţia și să-mi pună mintea la grea încercare. Plin de mister, cu replici de o aciditate remarcantă, inteligent structurat, nunaţat, încărcat de iluzii a reușit nu doar să îmi arate cum magia stă în frumuseţea trucului, ci și cum nimic nu este ceea ce pare a fi.

Filmul debutează cu discursul unuia dintre cei mai simpatici iluzioniști, Daniel Atlas, care anunţă învăluit în mister și plin de nonșalanţă că urmează să ne fure tuturor ceea ce avem mai de preţ si anume: atenţia noastră (iar aici toată lumea intra în jocul lui, nimeni nu pune pauză și intră pe Facebook, e mult prea intrigant ce urmează să se întample). Apoi apar pe rând cei patru iluzioniști care vor forma o echipă imbatabilă, demnă de caștigul unui Nobel pentru cooperare. Sunt selectaţi și aduși împreună de o persoană anonimă care face parte dintr-un ordin secret. Urmeaza o pregatire temenică (cred eu), după care așa-zișii Călareţi (autointitulare ulterioară) ajung să facă ravagii și să dea peste cap FBI-ul în aplicarea unui plan imens care, vom afla la final, s-a nascut doar din dorinţa de razbunare.

Fac banii să zboare și publicul să aclame. Sunt capricioși, interesanţi, haioși și debordează de o inteligenţă crâncenă care îi face pe agentul FBI să-și iasă din minţi (atenţie maximă la personaj). Fugari și pasionaţi de ceea ce fac, aceștia ţin divertismentul la cele mai înalte cote și fac, fără doar si poate, deliciul filmului.

Nu doar cei patru fac din film o mini capodoperă a viziunii mele, ci și complexitatea poveștii și puternicul mesaj al său: „Aparenţele sunt mai mult decât înșelatoare”. Imaginile sunt spectaculoase, show-urile au impresionante jocuri de lumini, explozii, un strop de dragoste (nu poate lipsi de nicio culoare), adrenalină și, cu riscul de a mă repeta, am să mai spun înca o data, MISTER. O tona de mister. Regizat de Louis Leterrier, filmul „Now You See Me: Jaful perfect” reunește o distribuție impresionantă formată din: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher, Michael Caine și Morgan Freeman. Cel din urma m-a convins că este un actor extrem de cunoscut când doi dintre prietenii cu care am discutat despre film au zis că doar numele lui Morgan dă deja un calificativ de reușit filmului.

Complex și inteligent.

Musai de urmărit.

Vizionare plăcută și, nu uitaţi, cu cât veţi privi mai atent cu atât veţi vedea mai puţine!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *