Interviuri

Sportul poate da speranță

Sportul mereu va fi o mare caracteristică a noilor generații acesta devenind din ce în ce mai diversificat, România dezvoltându-se în acest plan.

„Sportul poate da speranță acolo unde alții au adus doar suferință. Este mai puternic ca orice guvern în a da jos barierele rasiale.” – Nelson Mandela

Zilele acestea am avut ocazia să le adresez câteva întrebări sportivelor Șerban Diana și Miloiu Sonia, ce fac parte din echipa de baschet feminin C.S.Ș. Târgoviște pentru grupa U16-U18. Recent cele două au intrat la liceu, Diana la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” pe științe sociale, iar Sonia la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” pe pedagogie, liceu fiind cunoscut pentru acest profil.

„Nu judecați un om după succesul său, ci după numărul de dăți în care a revenit în picioare când a fost căzut”– Nelson Mandela
În ciuda antrenamentelor extenuante și al programului aglomerat acestea au reușit să-și mențină performanțele școlare și totodată viața personală. În ciuda faptului că au trebuit să renunțe la o parte din timpul lor liber. Acestea au început să joace baschet prin intermediul unui prieten de al Soniei, iar Sonia aflând i-a propus Dianei pe ideea că nu au nimic de pierdut dacă încercă. Acestea joacă de mai bine de 4 ani, având la activ peste 200 de meciuri, și nu au regretat niciodată că s-au apucat de acest sport.

„Talentul câștiga meciuri, dar munca de echipa și inteligenta câștigă campionate.” – Michael Jordan
La început nu a fost o legătură foarte strânsă între coechipiere, dar cu timpul au învățat să se bazeze una pe alta și să aibă încredere între ele devenind nu doar o echipă, ci o adevărată familie formându-se legături puternice și bune prietenii.

„Pur si simplu, probabil a fost si oboseala acumulată.. și au preluat conducerea.”, ne spun cele două tinere. Cea mai mare bucurie și totuși cea mai mare dezamăgire a celor două jucătoare este faptul că au luat locul III în Campionatul Național Feminin U16. Datorită oboselii acumulate de-a lungul campionatului acestea au pierdut la o diferență de trei puncte care erau decisive în meciul ce arăta dacă vor juca în Finala mică sau Finala mare a campionatului. Chiar dacă nu au ajuns în Finala mare faptul că în cele din urmă au reușit să câștige locul III care este una dintre cele mai mare reușite ale echipei.

Bineînțeles că în ciuda faptului că cele două sportive făceau niște lucruri extraordinare alături de coechipierele lor pentru orașul nostru nu toți oamenii erau de acord și aici ne referim la cadrele didactice. Datorită eforturile ce le depuneau acestea au fost nevoie să lipsească uneori de la ore, iar chiar dacă unii profesori le susțineau, alții „le dădeau în cap” cu faptul că sportul nu le va ajuta să treacă examenul și că nu pot învăța, dar în ciuda celor spuse cele două tinere au reușit cu brio să treacă peste Examenul Național și să-și mențină situația școlară.

Tinerele sportive doresc să ajungă cât mai departe în acest sport, o carieră în așa ceva fiind un lucru perfect pentru ele chiar dacă vor sacrifice timpul liber, distracții și multe lucruri ce țin de viață personală.
„Dacă o să fie nevoie o să renunțăm și mai departe la orice lucru pentru a obține performanța dorită” spun sportivele noastre ce doresc succesul și noi le urăm să exceleze în tot ceea ce îți doresc.

Autor: Isac Alexandra

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *