Actualitate, Educativ

Aspire urează bun venit generației 2016 – programul de leadership și antreprenoriat cu profesori de la Harvard, Stanford, Berkeley și Wharton

Marți, 1 martie 2016, Aspire a deschis oficial perioada de înscrieri pentru programele sale de vară din 2016: Aspire High School pentru liceeni, Aspire Academy pentru studenţi și Aspire Professional pentru tineri profesioniști.

Elevii de liceu, studenţii şi tinerii profesionişti, cu abilităţi de lideri sunt așteptați să se înscrie, până pe data de 21 martie (pentru a plăti un preț tip „early bird”) , respectiv 4 aprilie 2016, la unul din programele Aspire. Acestea se vor desfăşură în luna iulie, la Poiana Braşov: Aspire High School (7 – 11 iulie), Aspire Academy (8 – 15 iulie) și Aspire Professional (7 – 10 iulie).

Aspire este singurul program din România și Europa de Est cu participare internațională, ce utilizează o programă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard. În cadrul ediției din 2016, vor susține cursuri profesori de la cele mai bune universități din lume – Harvard, Stanford, Wharton și Berkeley – și traineri de specialitate în leadership, comunicare, negociere, business și storytelling. Participanţii vor avea oportunitatea de a dialoga cu antreprenori locali și regionali și alte personalităţi de succes din domenii diverse. Edițiile trecute au inclus workshop-uri despre: media cu Andi Moisescu și Lucian Mândruță, educație cu Mariana Gheorghe (CEO Petrom), business cu Fady Chreih (CEO Regina Maria), fotografie socială cu Cristian Movilă, antreprenoriat social cu Don Lothrop (fondator RomaniaOne) și multe alte personalități marcante din diverse domenii. Pe lângă acestea, participanții la Aspire High School au parte și de sesiuni de discuții pe tema studiilor în străinătate cu absolvenţi ai unor universităţi de top din lume. Cursurile se vor desfășura exclusiv în limba engleză. Pentru cei selectați, programele de vara reprezintă doar începutul experienței lor de dezvoltare, deoarece la finalizarea programului, tinerii devin membri ai comunității Aspire, unde au parte de mentorat susţinut în proiectele pe care le desfășoară, precum și de o serie de oportunități profesionale și academice.

Este important să menționăm că organizatorii programelor Aspire oferă participanților an de an burse care acoperă parțial sau integral costul cursurilor și cazării. Bursele sunt de tip „need-blind”, adică situația materială nu este un factor luat în calcul în momentul selecției participanților, cei selectați aplicând ulterior pentru programul de burse.

În ceea ce mă privește, ca participant al programului Aspire High School 2015, pot spune că experiența câștigată prin Aspire este greu de egalat de către orice alt program de dezvoltare personală. În mediul Aspire, tot ce se întâmplă este „WOW”, la superlativ, zilele petrecute ca participant la programele desfășurate în Poiana Brașov rămânându-mi întipărite în memorie pentru multă vreme de acum înainte, determinându-mă să îmi doresc să rămân membru al echipei de organizare și să mă asigur că și generațiile viitoare vor avea parte de o participare cel puțin asemănătoare cu cea experimentată de mine. La Aspire, procesul de învățare se desfășoară prin trei căi: prin intermediul profesorilor unora dintre cele mai importante universități din lume, prin intermediul participanților din anii anteriori, mulți dintre aceștia atingând un nivel ridicat din punctul de vedere al succesului profesional și, nu în ultimul rând, de la colegii de „clasă”, pentru că toți cei selectați pentru a fi participanți ai programelor Aspire sunt cu adevărat oameni deosebiți, inteligenți, cu experiență în diferite domenii, persoane de la care „ai ce învăța” și cu care, mai mult ca sigur, te vei intersecta și pe viitor. Sunt numeroase cazurile în care oameni care s-au cunoscut prin intermediul programelor Aspire au inițiat afaceri de succes.

Vă invit să aplicați pentru unul dintre programele Aspire, recomandându-vă ca situația materială să nu reprezinte pentru voi un impediment. Rețineți: dacă sunteți persoane potrivite pentru a participa la programele Aspire, atunci cu siguranță veți ajunge în vara următoare la Poiana Brașov!

Mai multe informații despre Aspire:

Proiectul Aspire a început în anul 2011, când un grup de studenți români ce au absolvit universități de top din Statele Unite și Europa: Harvard, Wharton, Princeton, IE si Georgetown, au decis să ofere oportunitatea tinerilor români să aibă acces la educația de care au avut ei parte.

Dintr-o școală de vară, Aspire a evoluat într-o comunitate de peste 350 de tineri ambițioși cu potențial de a deveni liderii de mâine. Comunitatea este una internațională, 80% din membri fiind români (dintre care aproape jumătate au studiat sau studiază în străinătate), iar 20% provin din alte țări europene. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 20 de țări.

Viziunea Aspire este de a dezvolta o comunitate de lideri etici, de succes și influenți, într-o varietate de domenii și cu specializări diferite, în Estul Europei.

Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta și conecta viitorii lideri; îi inspirăm să își atingă potențialul, să ducă o viață de care să fie mândri și să își aducă aportul la dezvoltarea societății.

Puteți vizita aici pagina de Facebook a Aspire.

Pentru mai multe informații, accesați www.aspireacademy.ro.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *