Interviuri

De vorbă cu Florina Cimpoeru, designer al noii generații

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a sta de vorbă cu designerul vestimentar Florina Cimpoeru, absolventă a Liceului de Arte ,,Bălașa Doamna”, Târgoviște. Mai multe despre ea și despre pasiunea ei veți afla în rândurile de mai jos.

10

 

Reporter: În primul rând, vreau să îți mulțumesc că ai rupt un pic din timpul tău pentru a ne răspunde la câteva întrebări! Cum a început pasiunea ta pentru moda?

Florina Cimpoeru: Încă din copilărie am fost pasionată de artă. Am început cu arhitectura în liceu, iar apoi m-am  îndreptat spre modă, înscriindu-mă la Universitatea de Arte, tocmai pentru a le îmbina.

R: Care consideri că este cea mai mare realizare a ta?

F.C.: În mod cert este brandul pe care îl am, Perspective. Acesta este cea mai mare realizare a mea în modă, care pe viitor va fi un prim pas pentru multe alte realizari.

R: Cine te inspira când erai în liceu? Cine te inspiră  acum?

F.C.: ARHITECTURA- o sursă de inspirație inepuizabilă. Mi-a influențat stilul și este integrată în creațiile mele. Mă ajută să realizez imagini plastice abstracte, dar cu rol funcţional şi estetic.

R: De ce ții cont atunci când pregătești o colecție?

F.C.: Țin cont de tendințe, însa inspirația este punctul central pentru a pregati o colecție.

R: Colecția Inner Circle crează un impact vizual deosebit. Ce concept a stat la baza realizarii ținutelor?

F.C.: Colecția are la bază întâlnirea dintre arhitectură şi modă. Amândouă răspund unei necesităţi esenţiale, aceea de protecţie şi adăpost. Iniţial, fiecare piesă a fost gândită ca formă geometrică, intersecție a liniilor într-un punct.Așadar, colecția  îmbină într-un mod armonios elemente structurale din arhitectura modernă cu elemente decorative din arhitectura gotică.

GALERIA FOTO: © Florin Cristache

Această prezentare necesită JavaScript.

 

R: Cum ți-ai descrie creațiile?

F.C.: În creatiile mele aleg să combin diferite tipuri de materiale pentru a pune în evidenţă anumite contraste : gros- subţire, transparent-opac cu diferite metode tehnologice noi precum printul digital şi laser cut, tocmai pentru a crea noi structuri.

 R: Am înțeles că urmează să îți deschizi sau că deja ți-ai deschis propriul atelier. Ce ne poți spune despre acest subiect?

F.C.: În data de 1 martie mi-am deschis atelierul de creatie vestimentară și croitorie Perspective în comuna Băleni, la 20 de kilometri distanță de orașul Târgoviște. Realizez atât produse la comandă, cât și retușuri.

R: Care este motto-ul după care te ghidezi în viață?

F.C.: Less is more  – Ludwig Mies van der Rohe

R: Ai vreun sfat pentru cititorii noștri?

F.C.: Fiți voi înșiși! A-ți crea un stil personal înseamna a purta ceea ce iți dorești și te avantajează. Gândiți pozitiv, fiți creativi și expresivi!

 

Pe această cale dorim să îi mulțumim pentru sinceritatea și complexitatea cu care s-a desfășurat acest dialog.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *