Evenimente

Cafeneaua Prevenirii

Pe 20 aprilie, într-un cadru non-formal, pe fond muzical asigurat de violonista Ionela Preda, la cafeneaua L’Arond Café, studenţii facultăţii Valahia şi reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa au luat parte la cea de-a două ediţie a activităţii Cafeneaua Prevenirii , organizată de poliţiştii Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. De această dată, tema a fost Societate vs Criminalitate, 3 R: Respect, Raspundere, Responsabilitate. Câţiva studenţi au pregătit un moment artistic inspirat din viaţă cotidiană pe baza căruia atât elevii, cât şi studenţii au discutat.

Fiind director de departament în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor, particip constant la activităţi menite să influenţeze într-un fel sau altul percepţia tinerilor despre ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Astăzi, nu am participat la o activitate menită să influenţeze, ci la o discuţie liberă între reprezentaţii unor generaţii diferite. Respect, răspundere, responsabilitate – de asta este nevoie pentru a avea o societate mai bună.

Societatea pe care ne-o dorim depinde și de noi. Cu toții ne dorim o schimbare în bine, dar nu trebuie să așteptăm ca alții să facă ceva. Prin simpla așteptare a schimbării, nu realizăm nimic fiindcă schimbarea pornește de la fiecare dintre noi. Cu privire la siguranța noastră, a familiei, a prietenilor, bunurilor avem o contribuție importantă. Fiecare efort,oricât de mic ar fi ar putea schimba mult. Ia inițiativă, înainte să fie prea târziu! Implicarea poliției în activități preventive are ca scop conștientizarea tinerilor cu privire la efectele unui comportament neadecvat, consecințele acestuia, urmele care rămaân în sufletul celor apropiați familia, prietenii. -agent șef principal de poliție Victor Bucuroiu IPJ Dâmbovița compartimentul de analiză și prevenire a criminalității

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *