Actualitate, Evenimente, Tehnologie

Samsung lansează Galaxy Note7: află TOTUL despre noul phablet al coreenilor

Update 1: Versiunea cu 6GB RAM și 128GB stocare a fost anunțată de Președintele Samsung Mobile, Koh Dong-jin, noua configurație urmând să apară în curând pe piața chinezească. Dong-jin a declarat că există posibilitatea introducerii acesteia și în alte state, dacă există cerere.

Update 2: Prețul de vânzare la precomandă pentru Note7 este aproximativ 3800RON la Orange și Vodafone.

Introdusă în anul 2011, seria Note a brandului sud-coreean a venit ca o „mare” surpriză pe piața telefoanelor mobile. Plăcut interpretată de unii, criticată de alții, abordarea cel puțin curajoasă a Samsung (ținând cont mai ales de eșecul pe care Dell îl avusese în anul anterior cu „mini tableta” cu funcție de telefon Streak 5), de a veni cu un smartphone cu ecran de 5.3 inchi a deschis piața pentru o nouă gamă în portofoliile producătorilor de dispozitive mobile, lansarea Note-ului („The next big thing”) devenind, în fiecare an, una dintre cele mai așteptate. Ceea ce era inițial considerat o nișă, phablet-ul (căci acesta a fost numele atribuit de presa din IT acestui tip de telefon) a devenit acum mainstream, iar o mare contribuție în promovarea acestei dimensiuni a avut-o brandul asiatic. Ce a făcut Samsung bine (sau ce a lipsit unui dispozitiv precum Streak 5) a fost o bună corelare între ecranul de mari dimensiuni și existența unor funcții software care să susțină o utilizare profitabilă a unui astfel de display, să justifice existența sa. Funcții precum Multi-Window (abia acum introdusă în Android 7.0 și preluată de Apple în 2015 în iOS pe iPad Pro), Pop-up window sau, bineînțeles, renumitul stylus S Pen cu ale sale funcționalități au fost cele care au adus succesul dispozitivelor Note, alături de ecranul Super AMOLED de dimensiuni mari, susținând popularizarea pe piață a unor astfel de dispozitive și în rândul altor producători.

Acum, în 2016, Samsung introduce cea de-a șasea generație a telefoanelor Note, sărind direct la numărul 7, pentru a face posibilă echivalarea (declară Samsung) cu seria S a aceluiași producător. Noul Note7 își propune a fi pionier în mai multe categorii: primul telefon cu Gorilla Glass 5, primul telefon al cărui display suportă formatul premium HDR de imagine, primul Samsung cu senzor de iris, primul Note rezistent la apă etc. Însă, pentru a nu vi se părea prea complicat, vom discuta despre toate lucrurile noi, în detaliu.

 

DESIGN ȘI HARDWARE

Note7 este un telefon „perfect simetric”, această calitate fiindu-i conferită de utilizarea a două pelicule de sticlă Corning Gorilla Glass 5 (aici aveți un clip demonstrativ al proprietăților noii sticle), atât pe față, cât și pe spate, curbate sub același unghi. Argumentele acestei forme sunt reprezentate atât de aspectul îmbunătățit, cât și de ușurința cu care device-ul este ținut în mână sau poate fi ridicat de pe masă.

Rezistența la apă și praf

Noul telefon este primul din seria Note care este rezistent la apă. Samsung a recunoscut provocarea presupusă de această realizare, deoarece atât telefonul, cât și S Pen (stylus-ul) trebuiau protejate. Note7 respectă standardul IP68, ceea ce presupune că poate supraviețui până la 1.5m adâncime în apă, timp de 30 de minute și este protejat complet împotriva prafului. Astfel, aveți certitudinea de a realiza cele mai reușite poze la următorul pool-party, fără a avea grija de a nu uda telefonul. S Pen se evidențiază ca un adevărat bonus în această situație, display-urile/ecranele cu touch fiind recunoscute pentru imposibilitatea de a funcționa sub apă. În schimb, S Pen vă va ajuta să faceți exact acest lucru (chiar dacă nu înotați cu telefonul, gândiți-vă la acele momente când telefonul este ud și picăturile de pe el împiedică funcționarea corectă a ecranului, chiar și în timpul ploii).

samsung-galaxy-note-7-hands-on-first-batch-aa-1-of-47-840x473

Cititorul de iris

O adevărată premieră pentru Samsung (și, cu siguranță, unul dintre punctele care vor fi promovate masiv în perioada următoare) este introducerea unui senzor pentru citirea irisului pe noul dispozitiv, utilizat în sporirea securității. Telefoane cu senzor de amprentă au existat încă din 2011, să nu mai vorbim de PDA-uri sau laptop-uri. Însă, în urma popularizării masive din ultimii ani, au fost descoperite tot mai multe puncte slabe ale utilizării unui cititor de amprentă (de la imposibilitatea utilizării acestuia în contact cu un deget umed și până la probabilitatea utilizării unei amprente copiate prin diferite tehnici). Astfel, prin folosirea irisului pentru deblocare, Samsung dorește să preîntâmpine apariția unor astfel de probleme, la deblocarea prin iris neexistând vreun contact direct cu globul ocular al utilizatorului. Fiind însoțit de un senzor cu lumină infraroșie, utilizarea deblocării prin iris este posibilă indiferent de lumina (sau absența acesteia) din mediul ambiant. Iată un clip postat de Samsung, menit să prezinte mai bine utilitatea acestei funcționalități. Printr-o tehnică ingenioasă dezvoltată de compania sud-coreeană, senzorul nu poate fi „păcălit” prin folosirea unei fotografii a ochilor unei persoane, acestuia fiindu-i necesară identificarea unei anumite străluciri, prezente doar în ochiul viu, pentru a acorda accesul la telefon.

Pe lângă deblocarea telefonului, senzorul de iris va putea fi folosit și pentru logarea pe site-urile web, prin browser-ul preinstalat (nemaifiind necesară introducerea vreunei parole – în afară de prima configurare), pentru accesarea unei zone criptate denumită Secure folder („Folder securizat”), în care vă puteți accesa versiuni diferite ale aplicațiilor precum Cameră, Galerie, Email etc., cu un conținut personal și accesibil doar utilizatorului. Acesta mai poate fi folosit pentru mobile banking (sperăm că tehnologia va fi adoptată și de băncile din România, pentru că cele din SUA sau alte state și-au arătat deja interesul) și plăți în magazine, în loc de card (prin Samsung Pay – din nou, așteptăm premiera în România) sau chiar ca un înlocuitor al pașaportului și al actelor de identitate (pe viitor), prin Samsung Pass, coreenii lucrând cu autoritățile la nivel internațional pentru a implementa acest sistem. Și dacă vă întrebați: da, senzorul a fost testat de profesioniști din domeniu și este inofensiv sănătății.

Noua conexiune USB + alte specificații

Note7 este primul Samsung care vine cu noua conexiune USB Type-C, o mufă bazată pe standardul USB 3.1, care vine cu viteze de până la 10 ori mai mari decât USB 2.0, este reversibilă (în sfârșit nu vă veți mai bate capul seara, rotind când pe o parte, când pe cealaltă mufa de încărcare) și va deveni, în viitor, prezentă în toate dispozitivele noi (de la smartphone-uri, la PC-uri, de la tablete și până la Smart TV-uri). Aceasta suportă standardul USB On-the-go (OTG), astfel încât veți avea posibilitatea de a atașa telefonului, prin USB, un mouse, un stick sau chiar și o tastatură (deși, în cazul tastaturii, v-am recomanda o variantă prin Bluetooth). Aveți accesorii care folosesc vechiul microUSB? Nu vă bateți capul, pentru că Samsung a inclus în cutia fiecărui Note7 și două adaptoare: de la microUSB la Type-C și de la USB clasic (Type-A) la Type-C. Iată cum arată noua conexiune, comparativ cu un USB normal:

Celelalte specificații includ o memorie de bază UFS2.0 (Universal Flash Storage – cea mai rapidă tehnologie flash disponibilă pentru dispozitivele mobile) de 64GB, 4GB RAM DDR4 (deși a fost certificată și o versiune cu 128GB stocare și 6GB RAM), slot de card de memorie până la 256GB, un procesor Exynos 8890 (la fel ca pe seria S7), cu 4 cori Samsung Mongoose -tactați la 2.3Ghz- și 4 cori ARM A53 -tactați la 1.6Ghz (va mai exista și o versiune cu chipset Qualcomm Snapdragon, dar aceea este destinată SUA), un GPU (componenta video) Mali-T880 cu 12 cori (cu 58% mai puternic decât cel din Note5), un acumulator de 3500mAh, cu încărcare rapidă, atât prin cablu, cât și wireless și o combinație de camere 12MP spate + 5MP față (ca pe S7).

Camere performante, eficiente în lumină redusă

Și pentru că am ajuns la camere, există totuși anumite îmbunătățiri, precum o interfață nouă, gândită pentru utilizarea prin glisare: la stânga pentru filtre (care pot fi împrumutate direct în aplicația preinstalată de cameră din alte aplicații precum Candy Camera), la dreapta pentru modurile de fotografiere/video, în sus sau jos pentru a schimba între camera principală și cea de selfie. Totodată, modul de filmare în slow-motion (720p HD la 240fps) este regândit, fiind capabil să analizeze în timp real schimbările bruște de viteză ale subiecților din imagine, schimbarea direcției acestora, înțelegând care cadre trebuie încetinite și care nu, pentru a crea dinamism (aveți aici un exemplu de clip creat automat). Tradițional deja, camera principală este gândită cu tehnologia ultrarapidă de focusare Dual Pixel, prin Phase-detection autofocus (aici o puteți vedea în acțiune – focusarea este practic instantă), are o dimensiune mare a pixelilor, de 1.4 µm, și o diafragmă largă, de f/1.7 (asemenea camerei secundare), permițând unei cantități mari de lumină să intre în obiectiv, indiferent de condițiile de iluminare. Ambele camere suportă Auto HDR, cea principală filmează 4K Ultra HD, iar cea secundară 2K Quad HD, selfie-urile fiind acompaniate de iluminarea maximă în alb a ecranului, acesta funcționând ca un bliț virtual.

Ecranul aduce și el multe lucruri noi

 

Note7 este primul dispozitiv din familia de phablet-uri a Samsung cu ecran Super AMOLED dublu curbat (venind cu toate avantajele aduse de ecranul edge: People edge – scurtături către contactele principale, Apps edge – scurtături către aplicațiile cele mai utilizate, Taskbar – asemănător barei cu aceeași denumire din Windows, prin care comutați între programele deshise, vremea, știri, Twitter sau chiar o ruletă, alte extensii Panels fiind descărcabile), având o rezoluție Quad HD (2560×1440). Telefonul introduce, totodată, și un filtru pentru culoarea albastră (Blue light filter), culoare obositoare ochilor în condiții de iluminare slabă, precum situațiile în care citiți seara pe telefon. Această funcție reduce cantitatea de albastru din imaginea redată pe ecran, pentru o experiență mai plăcută.

Puteți regla intensitatea acestui filtru și, de asemenea, programa activarea automată pe timpul nopții sau în funcție de un anumit orar.

Noul handset este și primul telefon care include suportul pentru formatul de imagine HDR pe un telefon, diferit de cel folosit în fotografiere, de această dată fiind vorba de redarea la o calitate superioară a imaginii, în special a celor în mișcare (videoclipurilor), printr-un contrast îmbunătățit (ecranele AMOLED aveau deja contrast infinit, prin capacitatea de a-și controla individual fiecare pixel, fiecare având sursa sa de lumină => negrul presupune un pixel închis, diferit de LCD, care este, de fapt, un gri închis, din cauza iluminării întregului ecran), dar și printr-un spectru lărgit de culori, putând procesa un semnal tip 10-bit, care poate transmite peste UN MILIARD de culori, spre deosebire de clasicul 8-bit/16 milioane de culori. Tot acest lucru este posibil prin adaptarea unui chip HDR folosit, de regulă, în televizoarele premium Samsung din ultimul an, prezent, de această dată, într-un telefon, sub denumirea de mDNIe (‘m’ de la „mobile”). Mai multe detalii despre formatul HDR TV pot fi regăsite aici (în engleză).

Pentru ca utilizatorii să se poată bucura de conținutul video HDR, Samsung a încheiat un parteneriat cu Amazon, pentru a asigura streaming-ul unui astfel de conținut către telefonul cu Android 6.0 Marshmallow, amintindu-vă faptul că și gama Netflix include filme și seriale adaptate acestui nou format.

 

NOILE FUNCȚII CARACTERISTICE FAMILIEI NOTE

Când vine vorba de un dispozitiv Galaxy Note, primul lucru care ne vine în minte este S Pen-ul, cu a sa multitudine de funcționalități. De această dată, Samsung a reconsiderat designul renumitului stylus, reducând dimensiunea vârfului de la 1.6mm la clasicul 0.7mm, pentru o utilizare asemănătoare unui pix obișnuit. Pentru a asigura însă o experiență de scriere aproape identică celei pe hârtie, Note7 dublează numărul de niveluri de presiune recunoscute, de la 2048 la 4096 (depășind astfel fidelitatea multor tablete grafice profesionale), „grosimea” scrisului adaptându-se presiunii pe care utilizatorul o aplică creionului într-un mod mai fidel, mai realist, asemănător scrierii pe hârtie.

În plus, butonul de pe laterala S Pen va activa acum guma de șters. Atunci când scrieți sau desenați ceva cu S Pen, pur și simplu țineți apăsat butonul și vârful stylus-ului va funcționa pe post de gumă.

S Pen permite acum și traducerea automată a cuvintelor, prin Google Translate. Așa că, atunci când întâlniți un cuvânt care vă este străin, selectați din meniul Air command (meniul care se deschide când detașați stylus-ul) categoria Traducere și țineți S Pen deasupra cuvântului pe care nu îl cunoașteți, fie că face parte dintr-un text, fie că este vorba de o imagine. Traducerea va apărea instantaneu (puteți cere și pronunția corectă a acestuia).

Funcția Screen-off memo, care permite luarea de note când dispozitivul este blocat, prin simpla detașare a S Pen și salvarea automată la reintroducerea acestuia, are și ea parte de un upgrade, acum suportând derularea automată, atunci când utilizatorul a completat întreaga filă, creând singură spațiu unor noi rânduri. Totodată, folosindu-se de funcționalitatea Always-on-display (pe ecran, în urma blocării telefonului, rămân vizibile, pe fundal negru, ora, data, notificările, apelurile pierdute etc.), introdusă pe Galaxy S7, permite fixarea acestor note pe ecran, chiar și când acesta este blocat. Aceasta poate fi utilă pentru a vă reaminti ulterior să faceți un anumit lucru, fiind mereu vizibilă atâta timp cât telefonul este blocat, sau pentru vizualizarea listei de cumpărături etc. Noul Always-on-display permite și adăugarea unor imagini personale ca fundal, însă la luminozitate redusă, pentru reducerea consumului.

V-ați dorit vreodată să surprindeți simplu și rapid o secvență dintr-un clip, pe care să o distribuiți în clipa următoare pe rețelele de socializare sau pe care să o păstrați pentru mai târziu? Smart select, introdusă pe Note4, permite acum selecția unei anumite secțiuni în mișcare de pe ecran și salvarea acesteia sub forma unui .GIF, numai bun de postat pe Facebook.

Sursa: androidcentral.com

Una dintre funcțiile cele mai reușite (nu doar pentru Note, ci pentru un smartphone în general) este Glance. Nu de puține ori am avut nevoie de conținut dintr-o aplicație în alta și mă refer aici la lucruri pe care nu le poți transfera prin Copy-Paste. Sunt convins că fiecare ați trecut prin necesitatea de a „jongla” între două aplicații în mod repetat. Aici intervine Glance, permițând minimizarea unei aplicații în colțul ecranului, în timp ce alta este deschisă în mod Full-screen. Pentru a vedea conținutul celei minimizate pe întreg ecranul, este necesar doar să țineți S Pen deasupra miniaturii din colțul ecranului, îndepărtarea stylus-ului ducând la revenirea în aplicația principală.

galaxy-note-7-cool-things10spen-note-7-glance

Pe același principiu, de a ține deasupra unei anumite zone dintr-o aplicație stylus-ul, funcționează și Magnify, care vă permite, în funcție de un anumit procentaj selectat, mărirea conținutului prezent pe ecran. Aici este un clip care surprinde câteva dintre funcționalitățile noi:

Din dorința de a simplifica utilizarea funcțiilor disponibile prin S Pen și simpla luare de note (sau păstrare de conținut prin Smart Select), aplicațiile S Note, Action memo și Scrapbook au fost unificate în singura aplicație dedicată conținutului creat sau salvat prin S Pen: Samsung Notes. Noua aplicație vine și cu anumite lucruri noi, precum prezența unui număr mult mai mare de pensule sau posibilitatea de a mixa culorile în timp real, așa cum se întâmplă pe hârtie.

CELELALTE NOUTĂȚI DIN SOFTWARE-UL NOTE7

Noul Note nu aduce lucruri noi doar pe partea de hardware sau S Pen, ci și în software-ul general al dispozitivelor Samsung. Una dintre cele mai mari schimbări vine probabil prin noua interfață: Grace UX. Introdusă pe parcursul ultimelor luni ca prototip pentru utilizatorii BETA de Note5 din anumite țări, cu elemente prezente și pentru utilizatorii de S7 prin aplicația Good Lock (disponibilă pe Galaxy Apps), noua interfață a fost adaptată în funcție de feedback-ul primit de la utilizatori (păstrând doar lucrurile esențiale, mult mai bine organizate și cu un design nou). De la noi iconițe și până la un centru de notificări asemănător celui de pe Android 7.0, cel standard, de la Google (AOSP), de la o organizare inteligentă a setărilor și până la un motor de teme care permite combinarea individuală a imaginilor de fundal, pachetelor de iconițe și a temei generale de la o temă la alta (temele sunt disponibile pe magazinul dedicat), noul Grace UX este gândit pentru a pune capăt criticilor aduse interfeței anterioare, binecunoscutului TouchWiz. Pentru a complementa noul design, Samsung introduce și un nou tip de imagine de fundal, diferit de wallpaperele live tip parallax (introduse prin aplicații disponibile pe magazinul oficial Android încă din 2011): Motion Wallpaper. Funcționează pe principiul mișcării dispozitivului, la fel ca parallax, însă imaginea nu se mișcă pentru un efect 3D, ci nuanțele din aceasta capătă noi umbre și reflexii. Iată un scurt clip postat de Samsung, care prezintă câteva dintre elementele noului Grace UX:

 

Pentru pasionații de jocuri, Galaxy Note7 vine cu Galaxy Game Pack, un pachet de 11 jocuri gratis pe Play Store și de conținut in-app gratis, în valoare totală de $400. Patru dintre jocurile gratis sau care au conținut gratis (Need for Speed No limits este un joc gratis, spre exemplu; primiți conținut în joc, care în mod normal ar costa bani) suportă noul Vulkan API, introdus pe seria S7 în martie și, în curând, în noul Android 7.0. Acesta permite o grafică superioară în noile jocuri, cu un consum redus de resurse.

S Health, platforma de sănătate a Samsung, a fost și ea îmbunătățită, venind acum cu Health Care, presupunând un newsfeed de articole din domeniu, adaptate nevoilor fiecărui utilizator, și cu posibilitatea de a consulta diferiți experți în privința stării de sănătate și a antrenamentelor fizice.

Compania sud-coreeană a introdus și serviciul Samsung Cloud, asociat platformei Smart Switch (platformă utilizată la transferul datelor – contacte, mesaje, poze, email-uri, setări etc. – de la vechiul telefon la noul telefon, prin USB), permițând salvarea datelor importante de pe dispozitiv (contacte, datele aplicațiilor, mesaje, setări etc.) în cloud, automat, acestea fiind întotdeauna în siguranță, gata pentru a fi recuperate sau transferate pe un alt smartphone. Utilizatorii de Note7 vor primi gratuit 15GB, nefiind clar dacă Samsung va extinde serviciul și pentru fișiere mai mari, precum fotografii, videoclipuri sau muzică, contra unei sume plătite de utilizatori (fotografiile și videoclipurile pot fi în prezent salvate în Google Photos la o calitate aproape maximă -până la 16MP și FullHD 1080p- în număr nelimitat, iar muzica – în Google Play Music, până la 50.000 de melodii, deci aveți deja alternative pentru acest tip de date de mari dimensiuni). Această mișcare a Samsung este binevenită și va fi cu siguranță în folosul multor utilizatori care își rătăcesc sau distrug iremediabil telefoanele, pierzându-și datele importante, pentru că nu știu/nu își bat capul cu efectuarea unor copii de rezervă.

Un ultim lucru regândit în noua interfață este reprezentat de modurile de economisire a energiei, acestea pierzându-și denumirile complicate, devenind Medium și Maximum, fiind personalizabile, utilizatorul putând seta nivelul de luminozitate dorit, folosit în urma activării acestor moduri, pot activa reducerea performanței sau chiar reducerea rezoluției ecranului, astfel încât consumul componentelor grafice să fie cât mai mic.

Samsung-Galaxy-Note-7-hands-on-first-batch-AA-(43-of-47)

 

CULORILE ȘI ACCESORIILE DISPONIBILE

Inițial, Note7 va veni în 4 nuanțe: Black Onyx (negru), Gold platinum (auriu), Silver titanium (argintiu) și, o culoare deosebită, cu rama aurie și fețele în culoarea albastru asemănător coralilor – Blue Coral. Iată-le în imagini:

Black Onyx:black

Gold platinum:

gold

Silver titanium:

silver

Blue Coral:

blue

Pentru că noua nuanță de albastru este atât de surprinzătoare, vă mai atașăm câteva imagini:

  

Odată cu un telefon popular, apare și o serie întreagă de accesorii, Samsung asigurându-se că în rândul celor oficiale veți găsi majoritatea lucrurilor necesare. Printre acestea se numără:

 • O husă S View cover regândită, care acum permite și folosirea sa ca un stand, astfel încât să vă puteți bucura în voie de conținutul HDR de pe device;

 • Portable water resistant power backpack – este vorba despre o husă pentru telefon, care include în partea din spate un acumulator suplimentar de 3100 mAh, transmițându-și energia prin încărcare wireless, nefiind necesară utilizarea conexiunii USB (cum este cazul multor huse de dimensiuni mari de pe piață, prelungite astfel încât să ajungă până în partea de jos, la mufa de încărcare). „Rucsacul” (Backpack) este, cum v-ați dat seama, și rezistent la apă, precum este și telefonul;Galaxy Note7 cu husă cu baterie
 • Odată cu o conexiune nouă, apare și o cască pentru realitate virtuală nouă, noul GearVR fiind însă compatibil cu toate smartphone-urile vârf de gamă (flagship) ale Samsung, începând cu Galaxy S6 și până la, bineînțeles, Note7. Acest lucru este posibil prin interschimbarea conectorilor din GearVR, între conexiunea microUSB și Type-C, ambele adaptoare fiind parte din pachetul noii căști. Totodată, VR 2016 vine cu lentile mai mari, pentru un câmp vizual îmbunătățit, de la 96° la 101° și cu un buton de Home, pe lângă clasicul Back și utilul touchpad. Pentru cei care nu știu încă, GearVR vine și cu posibilitatea de a regla nivelul de focalizare, așa că purtătorii de ochelari pot sta liniștiți, aceștia din urmă nefiind necesari la utilizarea căștii VR. Noul Gear se va vinde la un preț redus, de doar $90;

Gear VR seen from top right perspective

 • Samsung lens cover – o husă care vine la pachet cu două lentile externe, atașabile la husă, una wide, care mărește câmpul de vizualizare al camerei foto, și una telephoto, care vine cu un Zoom de 2x, aduncând zoom-ul total al Note7 la 16x;

galaxy-note7-accessories_lens_telephoto

 • Keyboard cover, dedicată pasionaților de SMS-uri sau chat, aceasta incluzând o întreagă tastatură în partea din față, care protejează ecranul (sau, cel puțin, partea inferioară a acestuia) și oferă o experiență complexă de tastare;

Imagine cu tastatura Galaxy Note7

 • Pasionații de sport au la dispoziție noul fitness band Gear Fit2, cu ecran Super AMOLED curbat, GPS pentru o măsurare corectă a distanței parcurse, senzor de puls, memorie internă de 4GB, dedicată stocării de muzică (deci vă puteți lăsa telefonul acasă, în cazul în care doriți să uitați de urgențe, dar să aveți în continuare albumele la îndemână). De data aceasta, noul Fit vine cu recunoașterea automată a activității fizice (nu e nevoie să îi spuneți că alergați, pedalați pe bicicletă sau faceți exerciții la anumite aparate la sală, Fit2 recunoscându-le automat) și cu o baterie care rezistă la 3-4 zile de utilizare tipică. În plus, Fit2 este compatibil cu toate dispozitivele Android 4.4 sau mai recent, cu minimum 1.5GB RAM;

 • Gear IconX – o nouă generație de căști wireless (și când spun „wireless”, înțeleg complet fără fire, nici între cele două căști, nici către telefon). IconX vin cu un design futurist, în culori moderne, cu adaptoare pentru trei dimensiuni intraauriculare, cu senzor de puls, pedometru și calculator de calorii integrate, cu Active noise cancellation (folosind cele 4 microfoane integrate, reduc automat sunetul din mediul ambiant, pentru o experiență muzicală fără distrageri), 4GB de memorie internă (din nou, vă puteți lăsa telefonul acasă), o husă de transport care permite reîncărcarea acestora, prin bateria husei, de încă 2 ori (bateria căștilor, fiind complet wireless, rezistă la 3.5h de redare din memoria internă și 1.5h de streaming din memoria telefonului) și, pentru un control sporit, fiecare cască vine cu un touchpad integrat, astfel încât puteți: apăsa o dată pentru Play/Pause, de două ori pentru melodia următoare, de trei ori pentru cea precedentă, glisare în sus sau jos pentru reglarea volumului și ținere apăsat pentru meniul Workout, care vă informează în privința stării fizice actuale și a procentului realizat din target-ul propus, sau pentru Ambient sound, permițându-vă să auziți clar sunetul din jurul vostru. IconX este și el compatibil cu toate dispozitivele Android 4.4 sau mai recent și 1.5GB RAM sau mai mult;

 • Gear 360 – camera 360° a Samsung ajunge în sfârșit pe piață, permițându-vă să realizați fotografii 360° la 30MP sau să filmați la o rezoluție de 3840×1920, putând astfel crea conținut pentru internet, GearVR sau chiar Google Street View;

 • Întreaga serie LEVEL de căști cu cablu sau wireless, in-, on- sau over-ear sau de boxe portabile (fiind recent introdusă și noua boxă LEVEL Box Pro) este compatibilă cu Note7, completând gama audio a Samsung;

Samsung-Level1

 • Bineînțeles, smartwatch-ul premium al Samsung, Gear S2, este și el compatibil cu Note7, aducând un plus utilizării de zi cu zi a noului smartphone, atât prin vizualizarea notificărilor, mesajelor, răspunderea la apeluri, email-uri sau urmărirea activității fizice;

 • La toate acestea se mai adaugă și husele Clear View Cover (care permite vizualizarea întregului ecran, chiar și când aceasta este închisă), LED View Cover (care, prin LED-urile integrate, afișează ora, apelurile nepreluate, mesajele noi etc.), Leather Cover (o husă simplă, elegantă, din piele), Clear Cover (o husă transparentă, pentru spate), încărcătorul wireless și pachetele de baterii externe, inclusiv cel de 10.200mAh, cu încărcare rapidă. Aici puteți găsi și alte detalii.

 

„OK, DAR CÂND ÎL POT ACHIZIȚIONA?”

Note7 este disponibil la precomandă în SUA, accesibil pentru cumpărare începând cu data de 19 august, în timp ce în Europa va ajunge pe 2 septembrie, precomenzile oficiale fiind deschise începând cu data de 16 august. Este posibil să aveți parte și de anumite cadouri, în cazul în care mergeți pe varianta de precomandă, în SUA utilizatorii putând alege între un Gear Fit2 sau un card de memorie ultrarapid de 256GB, în Canada – între un GearVR, un LEVEL Box Pro sau un card ultrarapid de 256GB (în funcție de magazin), iar în Marea Britanie există deja magazine care au deschis precomenzile, oferind un VR sau un card. Și pentru România există magazine care au furat startul, cei de la Vodafone, Orange, Flanco, Altex sau eMag asigurându-i pe cei care precomandă Note7 că vor primi și o pereche de ochelari GearVR. Deocamdată nu există decât o modalitate de a te înregistra, cu scopul de a fi anunțat când telefonul este disponibil pentru precomandă (din nou, în jur de 16 august), prețul nefiind afișat. Însă, ținând cont de prețul precomenzilor în SUA sau Marea Britanie, vă puteți aștepta la ceva în jurul sumei de 3700-3800RON, existând posibilitatea ca prețul de vânzare să scadă cu 100RON la o lună (sau mai puțin) după lansare.

Note7 este cu siguranță un dispozitiv care aduce multe lucruri noi pentru familia de phablet-uri a Samsung, elemente precum ecranul cu suport HDR sau utilizarea sticlei Gorilla Glass 5 reprezentând premiere mondiale, printre altele. Noul S Pen, camera de o calitate superioară și designul rezistent la apă vor asigura utilizarea noului dispozitiv indiferent de condiții, maximizând productivitatea utilizatorilor. Procesorul performant, cei 4GB de RAM și acumulatorul de capacitate largă vor reprezenta modalitatea prin care cei pasionați de jocurile pe mobil se vor putea bucura o lungă perioadă de timp de energia ultimelor titluri. Toate acestea, alături de o interfață nouă și de o gamă largă de accesorii, ne demonstrează încrederea pe care Samsung o are în continuare în seria telefoanelor de 5.7 inchi, investind în îmbunătățirea anuală a dispozitivelor Galaxy Note. În loc de concluzie (pentru că aceasta a fost o prezentare a noilor funcționalități și nu un review), vă vom atașa două spoturi publicitare dedicate noului dispozitiv:

 

Previous ArticleNext Article

3 Comments

 1. Bun, toate ca toate, dar nu-i totul chiar roz.

  Înainte de orice altceva doresc să te felicit pentru articol, care este probabil cel mai detaliat pe care am avut ocazia să-l citesc vreodată despre un device. Grozavă muncă!

  Revenind…

  Referitor la design, pot spune că au făcut modificările care se impuneau, adică ecran edge-to-edge și certificare IP68. Doar că… nu văd nimic imbunătatit la designul spate. Același spate care nu transmite nimic, căruia i-au tot mutat elementele. M-aș fi așteptat, măcar de data aceasta, să fie ceva wow și în partea aceea, să-l porți cu mândrie la ureche, să știi că te „afișezi” cu un telefon care are o identitate. Nu au inovat cu nimic în partea asta și e păcat, pentru că au investit mult într-o „fată” aspectuoasă.

  Pe de altă parte, deși inițial aveam speranța că judecă și ei normal și vor lăsa 4GB de RAM care sunt mai mult decât suficienți pentru un smartphone (datorită faptului că s-au străduit să cosmetizeze TouchWiz-ul cât mai minimalist și nu sunt doar lucrări de suprafată, chiar au avut grijă să-l facă mai eficient, din ce am văzut și pe S7/S7 Edge), n-a fost așa și s-au luat după OnePlus (un producător care se laudă doar cu cifre și oferă o experientă de utilizare tipică Android, adică mediocră) și anuntă că va exista și o versiune cu 6GB de RAM (categoric inutilă și mai scumpă). Aici doar marketing nejustificat care prinde doar la fanii inrăiti Android (care n-au idee ce inseamnă cu adevărat o experientă de utilizare impecabilă).

  În rest, device-ul este un S7 Edge puțin mai mare și considerabil mai elegant, un device calitativ dpdv al construcției, un telefon de business (nișa lor) care evoluează cu micile lui ipocrizii.

  Samsung a evoluat, dar cred că mai e cale lungă până vor lansa ceva corect cu publicul și prin asta mă refer la a înceta să mai arunce cu cifre astronomice în specificații și să se ocupe de experiența de utilizare, să facă ceva atractiv din acel soft sec și cu probleme numit Android.

 2. Albert, îți mulțumesc mult pentru apreciere și comentariu! Îți respect părerea, însă țin să îți amintesc faptul că articolul de mai sus este o prezentare complexă și nu un review, care ar fi avut rolul de a exprima rezultatul unor teste prin utilizare și, eventual, o opinie personală nuanțată într-o manieră obiectivă.

 3. În regulă, comentariul meu a fost unul subiectiv la o prezentare obiectivă, pentru că alfel nu i-aș fi văzut rostul. M-am legat de device-ul prezentat prin câteva mențiuni subiective.

  Note 7 este un device bun, cel puțin așa îmi dau seama din părerile jurnaliștilor tech, dar are limitările și ipocriziile lui…, sau ale fanilor! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *