Tehnologie

Samsung în 2017. Vedeta – Galaxy S8

Samsung pregătește ceva spectaculos pentru anul 2017, dacă ne ghidăm după zvonurile apărute recent.

În condițiile în care supremația Samsung este amenințată de firme precum LG, HTC și nou-venitul Xiaomi, fără să mai menționăm giganticul Apple, liderii companiei sud-coreene și-au dat seama că au nevoie de un produs nou, revoluționar pentru a rezista pe piață cum au făcut-o până acum.

Astfel, pe 5 ianuarie 2017, Samsung a început anul bine, lansând oficial o nouă serie: Galaxy A 2017.

Posterul de lansare a familiei Galaxy A 2017. Cu rezistență la apă!

 

Seria Galaxy A 2017 va porni la drum cu trei membri: A3, A5 şi A7. Unele modele sunt echipate cu două camere foto de 16 megapixeli, însă doar cea de pe spate beneficiază de focalizare automată rapidă şi performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă. De asemenea, gama A 2017 vine echipată cu mufă USB Type-C cu fast charging, locaş pentru carduri microSD, suport pentru plăţi Samsung Pay prin NFC şi opţiunea always-on display, care a debutat pe Galaxy S7.

Nu în ultimul rând, certificarea IP68 asigură rezistenţă la apă la adâncime de până la 2 metri timp de 30 de minute. Din păcate, telefoanele sunt lansate cu Android 6.0.1 din fabrică, nu cu noul 7.0 Nougat.

Galaxy A3, A5 și A7

Acum că am vorbit despre asemănări, a venit momentul să vedem şi deosebirile dintre cele trei variante. Modelul Galaxy A3 2017 vine echipat cu display de 4,7” cu rezoluţie HD (720p), chipset octa-core Samsung la 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi acumulator de 2350 mAh. Camerele foto de pe A3 sunt puţin mai slabe, oferind 13 megapixeli pe spate şi 8 megapixeli pe faţă.

Variantele Galaxy A5 şi A7 sunt însă destul de similare, fiind echipate cu ecrane Full HD de 5,2, respectiv 5,7”, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi procesoare octa-core la 1,9 GHz. Ambele au camere de 16 megapixeli şi vin echipate cu acumulatori de 3000, respectiv 3600 mAh.

Această serie va fi disponibilă în Europa începând cu luna februarie a acestui an.

Samsung Galaxy S8 sau cum dispare butonul Home.

Conform imaginilor apărute pe site-urile chineze (da, ăia care fură imaginile cu prototipurile), Galaxy S8 va arăta așa:

De remarcat este că dispare butonul Home, împreună cu senzorul de amprentă! Mai multe detalii nu sunt disponibile la acest moment, însă un lucru este cunoscut: Samsung vrea să lanseze acest flagship pe 18 aprilie 2017, conform playtech.roDeși se estima inițial că va fi lansat în luna februarie, compania a decis să supună unor teste mai amănunțite noul telefon, având în vedere scandalul privind Galaxy Note 7 Bomb-Edition.

Prețul este vehiculat a fi unul în jur de $900.

Anul acesta așteptăm J7!

După ce seria Galaxy J a fost un real succes pentru Samsung, fiind considerate modele mid-range atrăgătoare, cu design şi capabilităţi decente pentru preţul pe care compania îl cere, noul J7 (ce urmează să fie lansat anul acesta) pare să meargă în aceeaşi directie, cu hardware şi mai puternic şi un design mult mai atrăgător.

Noul J7 este aşteptat la Mobile World Congress 2017 (27 februarie-2 martie 2017) şi, conform zvonurilor, acesta va fi construit în jurul unui display AMOLED de 5,5” cu rezoluţie Full HD. Acesta va fi bazat pe un chipset Samsung octa-core din gama Exynos, va beneficia de 3 GB memorie RAM şi camere foto de 13, respectiv 5 megapixeli. Spaţiul de stocare va fi de 16 GB, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD, în timp ce acumulatorul de 3.000 mAh va alimenta telefonul pentru cel puţin o zi de utilizare normală.

Prețul estimat este de 200 dolari.

Impresie generală

Samsung urmărește să nu își piardă poziția de lider, în acest sens lansând noi tehnologii, noi terminale din ce în ce mai performante. Plăcut surprins am fost de design-ul seriei Galaxy A lansate acum câteva zile; iar Galaxy S8, dacă se dovedește că acesta este design-ul oficial (aceste imagini fiind doar simple supoziții, având în vedere că nu s-a anunțat de către oficialii companiei), cred că va determina succesul modelului, acesta fiind diferit față de predecesorii săi din seria S. Așteptăm cu nerăbdare lansarea acestuia.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *