Actualitate, Interviuri

Interviu cu Ionela Preda

Reporter: Ce pasiuni mai ai în afară de muzică și vloggerit?

Ionela Preda: Jocurile video. Știu,sunt fată, dar iubesc jocurile. Am un sertar plin cu DVD-uri cu jocuri. Din păcate nu prea mai am timp de asta,dar sper ca atunci când o să termin cu examenele să mă apuc de gaming..evident pe Youtube! Altă pasiune de-a mea de care nu prea știe nimeni este dansul. Iubesc street dace-ul și break dance-ul, dar din păcate nu m-am ocupat de asta și probabil nici nu aș avea curaj să apar pe scenă dansând nu cantând.

 

R: Când te-ai apucat de vlogging și cum ți-a venit ideea?

I.P: M-am apucat de vlogging în vara anului 2014, când, stând pe internet, am văzut un youtuber american. Mi s-a părut o idee interesantă ținând cont ca îmi place să editez și videoclip-uri. La început mi-a fost puțin teamă pentru că mă gândeam la ce vor spune oamenii când vor vedea. Am început să îmi scriu ideile pe o foaie pentru un prim vlog și am postat videoclip-ul pe Youtube. Spre uimirea mea, oamenii au reacționat foarte repede și am primit un feedback pozitiv și atunci mi-am dat seama că acest lucru face parte din mine.

 

R: Acum câteva luni ai postat pe contul tău de facebook un mesaj care a stârnit numeroase controverse . Ce te-a făcut să renunți la vlogging? Este o decizie temporală sau una definitivă?

I.P: Am vrut să renunț definitiv la canalul de Youtube și la vlog din lipsa timpului. Și cum cu toții știm că atunci când nu e timp nu sunt nici idei, am hotărât să iau o pauză. În tot acest timp de când nu am mai postat mi-am dat seama că lipsește ceva așa că îmi doresc să mă reapuc cât mai curând.

 

R: Ce simți atunci când ești pe scenă?

I.P:  Înainte să intru pe scenă am emoții, dar le transpun în emoții constructive ca să pot oferi oamenilor bucurie și motivație. Atunci când sunt pe scenă simt o căldură și o energie pozitivă pe care vreau să o transmit publicului. Îmi doresc ca fiecare persoană care mă ascultă să se regăsească în ceea ce cânt.

 

R: Care este principiul după care te ghidezi?

I.P: Pentru mine, cel mai important lucru este să-ți urmezi întotdeauna visurile și să lupți pentru ele indiferent de câte obstacole îți vor apărea în cale.

 

R: De ce o să îți fie dor după ce vei termina liceul?

I.P: O să îmi fie dor de tot. De la colegi până la profesori. De asemenea îmi va fi dor și de locurile din școală sau din apropierea școlii unde obișnuiam să îmi petrec timpul.

 

R: Ce vrei să faci după ce termini liceul?

I.P: Îmi doresc să intru la Universitatea Națională de Muzică din București și să-mi continui activitatea muzicală cât mai mult timp cu putință, atât în țară, cât și în străinătate.

R: Ce mesaj le transmiți cititorilor nostri?

I.P: Ai grijă ca ceea ce faci să îți placă, asta e tot ce contează. Fă lucrurile pentru tine, nu pentru cei din jur,cu excepția momentelor când îi ajuți pe ceilalți fără să aștepți nimic în schimb.

 

R: Există o persoană fără de care crezi că nu ai fi reușit să ajungi aici?

I.P: Consider că familia joacă un rol fundamental în dezvoltarea mea, dar din exterior deocamdată nu au existat persoane care să mă influențeze. Cred că este important să ai un caracter puternic și să te descurci pe cont propriu știind când să primești ajutor și când să refuzi.

 

R: Ce te motivează să îți continui pasiunea?

I.P: Motivația și valorile tale schimbă lumea în care trăiești. Acum câțiva ani cineva mi-a spus că singurul lucru pe care îl sperie e momentul când intra într-o bibliotecă și vede cărțile de acolo. Atunci îți dai seama de cât de multe lucruri o să treacă pe lângă tine, pe care nu vei putea să le cunoști. Deci pot spune că motivația mea consta în dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri.

Întrebări de la cititori:

R: Care sunt cele mai mari 3 dorințe ale tale?

I.P: Îmi doresc să fiu fericită, să am putere să muncesc în continuare, să fiu sănătoasă și să împărtășesc muzica mea cu cât mai mulți oameni.

R: Câtă influența a avut asupra ta Mariana, sora ta, când ai ales să urmezi calea muzicii? Ai în plan să urmezi exemplul ei și să studiezi în străinătate sau fiecare are drumul său, iar deciziile sunt comune doar până la un punct?

I.P: Mi-am dorit de mică să cânt la vioară, bineînțeles că fiind Mariana la Liceul de Arte mi-a întărit această dorință de a studia muzica. Momentan nu îmi doresc să plec din țara așa cum a făcut ea, vreau să îmi termin studiile aici și după probabil o să plec și eu în străinătate pentru a face un Master.

 

R: Vorbește-mi puțin despre proiectele în care ești angrenată și cum se resimte asupra ta renumele pe care deja îl ai în ceea ce privește vioara.

I.P: De aproape un an fac parte din Trupa Sing și am foarte multe evenimente, iar în timpul liber lucrez pentru a îmi putea îndeplini dorința de a deveni cât mai cunoscută în mediul virtual. De asemenea datoria de elev și pregătirea mea pentru examenul de bacalaureat și admiterea la Conservator necesită o pregătire zilnică. Deocamdată sunt bucuroasă de ceea ce am reușit să realizez și acest lucru mă motivează să muncesc în fiecare zi pentru a-mi atinge scopurile.

R: De la cine ai moștenit talentul? Cât e talent și cât muncă … ?

I.P:Talentul l-am moștenit de la mama mea care a cântat în tinerețe. Despre talent pot spune că acesta este inutil dacă nu îl întreții prin multă munca și determinare. Sunt de părere că fiecare om are un talent, însă depinde de fiecare dintre noi dacă vrem să-l fructificăm sau nu.

 

R: Cum te vezi peste 10 ani?

I.P: Peste 10 ani îmi doresc să devin un nume cunoscut în domeniul muzicii având posibilitatea să cânt pe cele mai înalte scene și împlinită atât pe plan profesional cât și personal.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *