Educativ

Află ce abilități îți dezvoltă jocurile video!

Articolul acesta e numai bun să i-l arăți mamei tale când mai spune că nu te ajută cu nimic dacă te joci pe calculator.

“Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm” – George Bernard Shaw

Jocul este o formă minunată de relaxare și socializare, indiferent de categoria de vârstă, dar este în special popular în cercurile de adolescenți. Jocul a migrat din pauza de la școală unde băteai mingea pentru câteva minute în săli arcade special făcute pentru jocuri, apoi în casă pe televizor, la tine în mână și, datorită realității virtuale, rolurile s-au întors și acum chiar tu migrezi in lumea jocurilor.

Jocul clasic este la fel de vechi precum Pământul. Acum nu știu dacă amiba se joacă împreună cu alte amibe, dar câinii, leii, pisicile, tigrii cu siguranță se joacă, cel puțin când sunt pui. De asemenea, jocul, prin regulile sale si caracterul jovial, ne învață de mici reguli importante care ne pregătesc pentru viață (de exemplu, Monopoly). Acum hai să vedem ce ne învață jocul virtual!

 

Tetris, CS:GO, LoL și Minecraft. Cu ce ne ajută, în viața de zi cu zi

Tetrisne învață necesitatea de a porni cu un plan, de a fi atenți la semne (o mutare greșită putând fi foarte costisitoare) și că greșelile îți sunt ținute minte.

Counter Strike ne învață să lucrăm în echipă, să pornim pregătiți, să ne asigurăm poziția pentru a câștiga cât mai repede și mai eficient.

Temple Run ne învață că, la fel ca în joc, și în viață alergăm pentru a strânge monezi pe care le cheltuim cu scopul de a alerga mai eficient apoi. Aceasta este descrierea perfectă a vieții pe care o trăim.

League of Legends ne învață că dacă nu dăm vina pe altcineva din cauza unui eșec, vom deveni foarte buni la ceea ce facem.

Jocuri precum Minecraft te ajută să-ți dezvolți mintea, creativitatea, să vezi că totul poate fi făcut prin muncă si răbdare.

Jocurile pe calculator nu doar că sunt foarte utile, dar sunt cerințe in ziua de azi dacă vrei să ai succes pe piața de muncă. Pe lângă toate aceste lucruri utile, jocurile sunt făcute să fie amuzante, relaxante si distractive.

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *