Stil vestimentar

Culoarea anului 2017: Greenery

În fiecare an, Institutul Pantone alege nuanța sau culoarea ce va influneța lumea modei, industria design-ului interior și domeniul produselor de make-up.

Culoarea anului 2017 reprezintă „un nou început” – culoarea aleasă fiind o nuanță de verde deschis numită Greenery. Acest an va fi cel al tonurilor îndrăznețe și strălucitoare, în special referitor la creionul de ochi şi fardul de pleoape. Nuanţa de verde crud nu trebuie să lipsească nici din machiajul ochilor, pentru un aspect impresionant.

Am putea adăuga această culoare în ţinuta de zi cu zi pentru un plus de prospeţime, chiar dacă este iarnă. Nuanţa aceasta simbolizează reconectarea cu natura. Culoarea a fost aleasă la sfârşitul anului 2016 de Institutul Pantone, acesta reprezinta autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori. Cele zece culori propuse de acesta sunt: Niagara, Pale Dogwood, Primose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise şi Hazelnut, principala culoare fiind Greenery.

Această culoare a fost folosită în mișcarea sufragetelor la începutul scolului al XX-lea și în timpul protestelor din anii `60 și `70. Mișcarea sufragetelor a reprezentat o mișcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei, în principal dreptul de vot, una dintre persoanele marcante fiind Emmeline Pankhurst.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *