Boabe de cafea

Ce facem în martie? – 4 sfaturi pentru a avea un început fresh de primăvară

E a treia zi de primăvară iar tu tot stai în casă cu gândul că e frig și că nu are rost să ieși? Te simți pătruns de astenia de primăvară dar o consideri ceva normal și o lași să-ți distrugă buna dispoziție? În rândurile următoare îți voi da câteva ponturi cu ajutorul cărora să-ți începi primăvara în forță.

 1. Ieși din casă!

Fie că e soare sau puțin înnorat, fie că ieși singur sau cu prietenii, ieși din casă. Pe lângă faptul că te vei oxigena, îți vei reface rezervele de vitamina D din organism, vitamina ce a fost în deficit pe perioada iernii. Vitamina D, numită și “vitamina soarelui” are nenumărate beneficii atât timp cât nu este în exces. A fost dovedit că aceasta ajută la absoarbția calciului din alimente și chiar duce la ameliorarea simptomelor depresive.

 

2. Un singur cuvânt, CULOARE!

Primăvara înseamnă culoare, fapt ce trebuie regăsit și în garderoba și aspectul locuinței noastre. Scoate acea cămașă înflorată, înlocuiește hainele monotone ale iernii ce ceva mult mai îndrăzneț. Inspiră-te din mariile colecții ale anului care sunt dedicate florilor și culorii anul acesta. Dacă la îmbrăcăminte se merge pe culori statement, la capitolul design interior sunt preferate culorile asociate naturii. Fără a cheltui o avere, îți poți crea un mic sanctuar natural prin intermediul plantelor de sezon, care pe lângă aspect aduc și prospețime.

 

3. Detoxifiere

După trei luni lungi încărcate de sărbători și implicit de multă mâncare care nu este neaparat foarte sănătoasă, este timpul pentru o detoxifiere a organismului. Fie că e vorba de o detoxifiere în adevăratul sens al cuvântului sau doar de banalul post prin intermediul căruia sunt eliminate pe o perioadă de timp alimentele bogate în grăsimi, primăvara trebuie readusă verdeața în farfurie. Dacă nu ești fan al salatelor sau a smoothie-urilor verzi, încearcă să introduci cât mai multe fructe și legume în starea lor naturală.

 

4. Renaște.

 

Cum natura se trezește la viață, așa și tu trebuie să te ridici și să trăiești. În această primăvară încearcă lucruri noi, vizitează locuri pe care nu le-ai mai vizitat, ieși cu persoanele tale preferate sau cu cele cu care nu ai mai ieșit de mult, ascultă muzica ta preferată, dansează de parcă nimeni nu se uită, dar cel mai important, simte-te bine. Primăvara începe cu tine!

 

Dragi cititori, redacția “Gazetei Liceanului” vă urează o primăvară frumoasă!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *