Atitudine, Boabe de cafea

Ce este frumusețea? – un studiu social

Ce este frumusețea?

O întrebare la care cu greu se poate răspunde în societatea acuală. De ce? Din cauza standardelor irealiste impuse de media prin care frumusețea ajunge la stadiul unui ideal extrem de râvnit, însă foarte greu de atins. Tot acest fenomen mi-a dat de gândit – oare noi, ca oameni, suntem atât de superficiali încât judecăm o persoană drept frumoasă sau urâtă, comparând-o cu imaginile trucate care ne sunt vândute? Oare frumusețea nu înseamnă mult mai mult decât ceea ce se află la suprafață?

Pentru a răspunde la aceste întrebări și mai ales întrebării : “Ce reprezintă frumusețea pentru societate?”, am realizat un studiu social, având drept candidați persoane între 14 și 20 de ani, adică publicul țintă al acestor convingeri fade despre frumusețe.

În cadrul studiului am examinat răspunsurile a 60 de tineri la mai multe întrebări

    1. Ce consideri că este frumusețea?

Am primit răspunsuri variate, însă majoritatea candidaților au surprins faptul că frumusețea nu stă doar în aspectul fizic, ci este mult mai mult de atât.

“Da, voi face uz de clișeul legat de frumusețea care vine din interior, asta pentru simplul fapt că infima mea experiență de viață mi-a demonstrat că este cât se poate de adevărat.”

“Frumusețea este virtutea iubirii.”

“După o perioadă lungă de timp, am ajuns la concluzia că frumusețea nu ține cont de greutate, față sau corp, nu, aceștia sunt doar niște itemi stupizi ai societății.”

Frumusețea este un roman cu mii de pagini scrise în cele mai semnificative momente din viața noastră.”

“Un suflet frumos înseamnă o persoană frumoasă.”

“Frumusețea este o stare de spirit.”

“Pot spune că frmusețea este esența care stă la baza lumii pe care o cunoaștem.”

De asemenea, mulți au remarcat faptul că frumuseții nu i se poate da o definiție exactă, e ceva relativ, individual.

“Frumusețea este un subiect destul de relativ deoarece depinde de ochii care privesc.

Frumusețea – un lucru relativ, aproape imposibil de măsurat.”

    2. Te consideri o persoană frumoasă? De ce? (De ce nu?)

Aici, o bună parte dintre subiecți s-au contrazis singuri. Deși se consideră persoane frumoase la interior, nu sunt întru totul mulțumiți de aspectul exterior, ceea ce scoate în evidență faptul că deși nu văd frumusețea fizică ca fiind reprezentativă, sunt influențați de convingerile societății.

     3. Dă exemplu de o persoană pe care o consideri frumoasă. Prin ce te deosebești de această persoană?

La această ultima întrebare am putut observa cu adevărat “frumusețea” sufletească a candidaților. Mare parte dintre aceștia au numit drept cele mai frumoase persoan pe care le cunosc : mama, persoana iubită sau un prieten apropiat. Pentru ei aceste persoane sunt cele care îi fac oameni mai buni și mai frumoși, fapt ce ar trebui conștientizat mai des.

În urma acestui studiu social am reușit să surprind o parte din esența umană și cum anumite idei ce sunt implementate de mass-media distrug convingeri.

Rămâne un singur lucru de spus. Tu, dragă cititorule, ține minte, ești o persoană frumoasă și nu trebuie să permiți nimănui să infirme acest lucru!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *