Actualitate

STUDIU. Social Media nu aduce probleme la job sau la școală

Un studiu realizat de Gazeta Liceanului relevă faptul că utilizarea rețelelor de socializare nu aduce probleme la locul de muncă sau la școală, după cum susțin utilizatorii

Termentul de „social media” vine din engleză , și se traduce mot-a-mot „media de socializare”. Social media se referă la toate site-urile sau softurile folosite de către utilizatorii de internet pentru a dsitribui informație și pentru a comunica între ei privat față de restul utilizatorilor. Ca orice domeniu, și social media a avut un început , dar prima rețea de social media în sensul pe care îl cunoaștem în ziua de astăzi a fost SixDegrees lansat în 1997 și închis în 2001 datorită concurenței de pe acea vreme , anume AOL (1997), Yahoo Messenger (1999), MSN Messenger (1999) și nu în ultimul rând Windows Messenger (2001).

Astăzi , piața social media este dominată de cei trei mari giganți , anume:

Facebook

Facebook este o corporație de miliarde și în același timp și arhicunoscuta rețea de socializare. Facebook deține, pe lângă rețeaua cu același nume, și următoarele mari subsidiare: Instagram, Messenger și WhatsApp.

Google

Google este o companie multinațională de tehnologie specializată în servicii și produse legate de internet. De-a lungul anilor Google a cumpărat sau a creat: YouTube, Gmail și Google+.

Yahoo!

Yahoo! este o companie multinațională de tehnologie și comunicații. Aceasta deține: Yahoo! Messenger, Yahoo! Mail, Tumblr și Flickr.

 

O mențiune onorabilă o merită Snap. Inc , companie care deține Snapchat.

 

Ce a relevat studiul

Acum că avem o idee de bază asupra problemei, haideți să aruncăm privirea asupra câtorva date adunate de pe teren. Am realizat un chestionar cu câteva întrebări, având ca eșantion 100 de persoane cu vârstele cuprinse între 14-24 de ani.

    1. Ce rețea de socializare folosiți cel mai mult?

La această întrebare răspunsurile au fosr destul de variate

– 67 de persoane folosesc Facebook cel mai mult în comparație cu restul;

– 24 de persoane folosesc Instagram cel mai mult;

– 6 persoane folosesc Snapchat mai mult decât restul;

– 3 persoane nu folosesc deloc social media.

 

2. Câte ore petreceți zilnic în mediul de socializare virtual? 

– mai puțin de o oră: 21 persoane;

– între una și două ore: 22 persoane;

– între două și trei ore: 9 persoane;

– între trei și patru ore: 3 persoane;

– mai mult de patru ore: 45 persoane.

 

3. Vă aduce probleme la muncă/școală faptul că petreceți timp pe rețelele de socializare?

Mare majoritate a spus nu, anume 57 de persoane. 34 au recunoscut că le aduc probleme orele petrecute pe rețelele de socializare , iar 9 au spus că nu știu sau că nu s-au gândit la acest lucru până acum.

 

4. Aveți mai multe profiluri pe rețeaua de socializare pe care o folosiți cel mai mult?

La această întrebare , 15 persoane au recunoscut că au mai mult de un singur profil, dintre care mare majoritate au fost de sex feminin, în timp de restul de 85 de persoane susțin că nu au.

 

5. Vă spun prietenii/părinții că petreceți prea mult timp pe rețelele de socializare virtuale?

Dintre cei intervievați, 64 au spus că nu, nu li se spune acest lucru, în timp ce 36 au recunoscut că li se spune că petrec prea mult timp, mai ales din partea părinților.

 

În concluzie, datele arată faptul că tinerii alocă un timp considerabil rețelelor de socializare și că în general faptul acesta nu aduce probleme locului de munca sau procesului de învățare. 

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *