Actualitate

Theatre Unites Europe – Erasmus+

Proiectul ”Theatre Unites Europe” este un parteneriat strategic (2016-2018) între școli din cinci țări: Austria, Italia, Grecia, Turcia și România (Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur” Târgoviște). Scopul de bază al proiectului este acela de a îmbunătăți competențele de bază ale elevului, a spiritului de inițiativă și antreprenoriat, a capacității de reacție la diversitate culturală, lingvistică și socială, utilizând metode de educare non-formale (scenete de teatru, realizarea de materiale promoționale/informaționale, etc).

Un punct important atins de acest proiect Erasmus+ este ”cunoașterea diversității culturilor și limbilor, precum și valorificarea acestora în rândul elevilor și profesorilor”. În acest sens, se vor organiza patru întâlniri cu schimburi de elevi – una din aceste întâlniri a fost desfășurată luna trecută la Târgoviște.

Elevii implicați în proiect au avut oportunitatea de a socializa și de a-și face prieteni noi, chiar dacă aceștia erau din Grecia, din Turcia sau din Austria. Elevii de la liceele din Grecia, Austria și Italia au fost primiți în gazdă de către elevii participanți la proiect din România, experiența fiind considerată foarte plăcută atât de către gazde, cât și de către oaspeți.

Accentul a fost pus pe educația non-formală, fiind redactate și prezentate piese de teatru, acesta constituind un bun prilej de a cunoaște limba și cultura statelor participante în acest proiect.

De asemenea, elevii sosiți în România și-au dezvoltat nivelul de cunoștințe despre această țară, vizitând mai multe orașe și monumente istorice și turistice, printre care se numără Bran (și Castelul Bran), Complexul Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște și mai multe instituții (printre care se numără Parlamentul) din București.


GALERIE FOTO:

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *