Filme și Teatru, Fun

Game of Thrones – Premiera sezonului șapte

Duminică, 16 iulie 2017, este lansat în Statele Unite mult așteptatul sezon șapte al serialului de televiziune denumit generic Urzeala Tronurilor, inspirat de seria de romane fantasy A song of Ice and Fire – Cântec de Gheață și Foc, a americanului George R. R. Martin. Avându-i în distribuție, printre alții, pe Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harrington (Jon Snow) și Maisie Williams (Arya Stark), seria lansată în 2011 prezintă intrigile și conspirațiile din miticul tărâm Westeros, unde șapte familii nobile medievale se luptă pentru putere. Postul de televiziune HBO a prezentat și câteva trailere care au stârnit un val de teorii și ipoteze.

Spre deosebire de cele precedente, acest nou sezon va avea șapte episoade, fiecare cu o durată mai mare, dar va abunda în cadre spectaculoase. Fanii vor avea parte de întâlniri neașteptate, cum ar fi cea dintre Jon Snow și Daenerys Targaryen, iar Umblătorii Albi (White Walkers) vor juca un rol foarte important în desfășurarea acțiunii. Ultimul trailer a dezvăluit câteva detalii uimitoare! Jon Snow înfruntând Armata Morților, Jaime Lannister în război, regina Daenerys Targaryen acostând pe țărmurile Westerosului, dragoni de dimensiuni impresionante și pe Beric Dondarrion cu o sabie în flăcări. Un alt trailer prezintă simbolic drumul celor trei pretendenți la Tronul de Fier – Jon Snow, Daenerys Targaryen, și Cersei Lannister, toți aflați însă sub amenințarea ochiului de gheață al Regelui Nopții, a cărui forță pare să cântărească mai mult decât a armatelor din sud. Costumele și machiajele personajelor par să rezoneze cu peisajul înghețat din regatul legendar. Toți poartă haine de culoare închisă, garnisite cu blană, piele sau metal și sunt pregătiți să întâmpine aventurile pe care destinul le pregătește fiecăruia.

Producătorii David Benioff și Dan Weiss au afirmat că noua producție va fi mult mai promițătoare, având în vedere bugetul mai mare de care au dispus și faptul că acest nou sezon apare mai târziu decât cele anterioare. Mai mult, se pare că actorul Jim Broadbent, cunoscut pentru rolul său din ”Harry Potter”, va interpreta un Archmaester, cel mai înalt grad din Ordinul Maeștrilor, iar artistul Ed Sheeran va apărea în câteva scene alături de Maisie Williams (Arya Stark).

Câștigător a 12 trofee la ediția din 2016 a premiilor Primetime Emmy, inclusiv la mult-râvnita categorie ”cel mai bun serial dramă”, Game of Thrones ține cu sufletul la gură internauții din întreaga lume. Universul creat de George R. R. Martin, aventurile și dramele, pasiunile, scenele de luptă și de dragoste ce însuflețesc îndrăgitele personaje ale acestui serial stârnesc, încă odată, imaginația și simpatia admiratorilor de literatură și filme fantasy.

Ne pregătim să intrăm din nou în această lume fascinantă, unde patimile omenești și elementele fantastice se îmbină atât de armonios și așteptăm cu nerăbdare și anunțarea celui de-al optulea sezon, care va fi și ultimul, pregătit pentru anul următor.

 

Winter is here!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *