Actualitate, Consiliul Elevilor

Președinta Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița, Rebeca Cercel, a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor

Municipiul Buzău a fost gazdă a Adunării Generale ale a Consiliului Național al Elevilor. Ediția cu numărul XXIII s-a desfășurat între 2 și 4 august, la deschiderea oficială a Adunării fiind prezente mai multe oficialități de rang înalt, printre care Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, fostul ministru de la Educaţie, senator Ecaterina Andronescu și ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

În cadrul Adunării au fost prezenți 60 reprezentanți ai elevilor din toată țara, dar și doi reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor din Republica Moldova.

Unul din scopurile Adunării a fost reprezentat de alegerea noului Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor. Astfel, Rebeca Cercel, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița, a candidat, cu succes, pentru postul de Vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor – astăzi, ne răspunde la câteva întrebări referitor la ea, responsabilitățile pe care le are și la planurile de viitor.

Redactor: Ce te-a determinat să candidezi pentru post?

Rebeca: Bineînțeles că înainte de a lua această hotărâre m-am gândit la toate aspectele, dar am luat decizia de a candida în primul rând din dorința de a face mai mult, de a mă implica mai mult în mișcarea de reprezentare a elevilor.

Red.: Cum comentezi faptul că Dâmbovița nu a avut niciun membru în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor timp de 7 ani?

Rebeca: Nu pot să comentez acest aspect din simplul motiv că fiecare persoană are prioritățile ei și face ceea ce consideră. Înaintea mea au fost oameni capabili, oameni responsabili, dar care probabil au avut alte priorități. Și, în ciuda faptului că nu am avut membrii în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor,  Aura Marina, președinta CJE Dâmbovița în mandatul 2014-2015, a fost membru al Comisiei Naționale de Etică.

 

Red.: Cum ți se par noii membri ai BEx-ului de la nivel național?

Rebeca: Ador echipa din care fac parte și mă consider norocoasă pentru că am ocazia să lucrez cu oameni cu experință, bine pregătiți, cu aceleași dorință arzătoare de a face cât mai multe pentru elevii din România.

 

”În strategia de dezvoltare m-am axat în primul rând pe includerea copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă. Nu suntem reprezentanți doar ai elevilor din liceelor de elită, ci a tuturor elevilor din România, deci este momentul să facem ceva și pentru acești copii.”

 

Red.: Ai avut emoții?

Rebeca: Da, am avut mari emoții, dar dorința de a ajuta să reprezint elevii la cel mai înalt nivel m-a determinat să dau tot ce am mai bun.

 

O felicităm pe Rebeca pentru rezultat și îi urăm mult succes!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *