Actualitate

IN MEMORIAM – doamna profesoară Sabina Teodorescu

Cu nespusă tristețe, anunțăm trecerea în lumea celor drepți a doamnei profesoare Sabina Teodorescu.

Sabina Alexandra Teodorescu s-a născut și a crescut pe meleaguri dâmbovițene, în comuna Dobra. A absolvit în 1988 Liceul „Ienăchiță Văcărescu”. Foarte pasionată de istorie, urmează cursurile Universității Valahia pe specializarea Istorie-Arheologie, după absolvire devenind una dintre cele mai dedicate și mai profesioniste cadre didactice din acest județ, cel puțin pe material istorie. Începând cu anul 1998, în urma concursului la care a obținut rezultate excelente, devine profesor titular la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Din acel moment, doamna profesoară Sabina Teodorescu a modelat caractere și a insuflat dragostea pentru istorie sutelor de elevi, fiind foarte iubită atât de către colegi, cât mai ales de elevi.

Avea o inteligență sclipitoare și un suflet de aur, cu un simț al umorului foarte dezvoltat. Fire jovială, avea nenumărate povești și istorisiri prin care stârnea curiozitatea elevilor pentru a afla mai multe. Cei care au învățat cu și de la dumneaei vorbesc despre dedicarea absolută și bucuria investirii în succesul copiilor. Era înțelegătoare, blândă, știind să predea extrem de frumos. Astfel, stârnea interesul tuturor elevilor. Copiii o iubeau pentru autenticitate și pentru căldura sufletească pe care o emana, respectând-o pentru profesionalismul de care dădea dovadă. Empatiza continuu cu cei din jur.

S-a preocupat constant de dezvoltarea elevilor, fiind Consilier Educativ din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, numeroase proiecte, concursuri și activități pornind de la ideile doamnei.

A luptat până în ultima clipă cu boala necruțătoare, care nu a reușit să-i fure zâmbetul și puterea de a vedea frumosul în oameni. Deși viața a încercat-o greu, nu a lăsat să se vadă, fiind admirată pentru optimismul molipsitor. Este privilegiul celor mai tari, celor mai puternici să primească cele mai dificile provocări.

Toată viața și-a dedicat-o dezvoltării copiilor. Toate resursele sale au fost direcționate în direcția acestora și a nevoile adiacente, afirmând cu tărie că viața este ca un ecou: ceea ce oferi vine înapoi.

A venit rândul nostru să aducem un omagiu, înainte de toate, OMULUI Sabina Teodorescu.

A plecat prea devreme în alte spații, unde ne rugăm să trăiască în veci cu noblețe, în pace.

Dumnezeu să o odihnească!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *