Actualitate

Theatre Unites Europe | Grecia – Erasmus+

Proiectul ”Theatre Unites Europe” este un parteneriat strategic (2016-2018) între școli din cinci țări: Austria, Italia, Grecia, Turcia și România (Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur” Târgoviște). Scopul de bază al proiectului este incluziunea sociala. Cadrul didactic de la  Gymnasio Anoixis a fost foarte implicat, sala de spectacole a fost pictata de catre profesorul de desen cu steagurile tarilor participante si simboluri specifice Erasmus+ , toti participantii din toate tarile au admirat, iar profesorul de muzica a compus un cantec special pentru proiect .

Elevii din cele 5 delegatii au repetat si pus in scena la final de saptamana in fata unui public alcatuit din oficialitati locale, parinti si elevi, un spectacol de teatru muzica si dans
Intr-o Europa divizata uneori de probleme economice si sociale elevii din cele cinci scoli au invatat ca diferentele nu exista, oamenii sunt egali iar dragostea, pacea si prietenia pot fi cel mai bun liant intr-o lume aparent atat de complicata.

În această lună, elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur” Târgoviște au fost găzduiți de elevi de la o școală gimnazială din Anixi, Gymnasio Anoixis, gazdele fiind foarte prietenoase și implicate în activități. Activitățile au fost diverse iar atmosfera generală a fost una foarte plăcută. Elevii au luat parte la activitățile din cadrul programului de mobilitate ce s-a desfășurat în perioada 15-21 octombrie (mobilitate de tip Learning, Teaching, Training).Proiectul prevede 4 mobilitati dintre care una a fost gazduita de Romania in luna mai, anul acesta.

Elevii implicați în proiect au avut oportunitatea de a socializa și de a-și face prieteni noi, chiar dacă aceștia erau din Grecia, din Turcia sau din Austria. Accentul a fost pus pe educația non-formală, fiind redactate și prezentate piese de teatru, cantece acesta constituind un bun prilej de a cunoaște cat mai multi oameni din proiect, deoarece totul a fost munca in echipa.

Galerie foto:

Această prezentare necesită JavaScript.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *