Boabe de cafea

Ce să citești/urmărești/joci weekend-ul ăsta

În caz că te plictisești sfârșitul acesta de săptămână, am făcut câte o recenzie pentru un film, o carte și un joc (atât pentru mobil, cât și pentru PC/consolă) – garantez că toate sunt interesante. Cu plăcere.

The Darkest Hour

Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima perioadă. Film biografic, prezintă povestea lui Winston Churchill, omul care a salvat Marea Britanie de teroarea instaurată de Hitler pe continent. Pelicula este o îmbinare nesperat de bună între dramă, politică, război și umanitate, toate temele având parte de aceeași importanță. Încă de la începutul filmului, Gary Oldman (care îl joacă pe Winston Churchill) reușește să-i ofere lui Churchill o rezonanță atât de puternică, încât te obligă să îl respecți cu adevărat, cu mult mai mult decât au reușit niște texte insipide din cărțile de istorie. Nu replicile istorice, deja binecunoscute, fac din acest film un film de succes (precum fraza „You can’t reason with a tiger when your head is in his mouth”), ci modul absolut natural în care Gary Oldman reușește să îl interpreteze pe Churchill, în așa manieră încât simți, inclusiv tu, cum apasă greutatea întregii lumi pe umerii tăi.

Filmul a fost premiat cu două Oscaruri, un Glob de Aur, două premii BAFTA și încă 40 premii și 63 nominalizări.

 

Music Racer

Am stat serios să mă gândesc dacă să fac recenzie unui joc pentru dispozitive mobile (smartphone/tabletă) sau pentru console/PC. Why not both?

Este tipul de joc pe care îl poți juca încontinuu. Vorbesc serios. Încontinuu. Ce îl diferențiază de alte jocuri de curse este capabilitatea acestuia de a se adapta la muzica pe care o asculți. În funcție de piesa pe care o asculți în joc, viteza mașinii tale va fi mai mare sau mai mică, cursa va decurge mai mult sau mai puțin liniștit, iar traseul se va adapta beat-ului piesei. Îl poți descărca aici. 

 

 

Dishonored: Death of the Outsider

Dezvoltat de cei de la Arkane împreună cu Bethesda Softworks, Dishonored: Death of the Outsider este al treilea joc din seria Dishonored, serie ce s-a făcut remarcată datorită specificului stealth care iese imediat în evidență. Joci rolul unui asasin cu puteri supranaturale (Billie Lurk) care se reîntâlnește cu mentorul ei, Daud, pentru a pune la cale cea mai terifiantă crimă imaginată vreodată – moartea Outsider-ului, un zeu. Bazat pe semnătura și stilul artistic al Dishonored 2, Death of the Outsider include toate elementele principale ale seriei, inclusiv sistemele brutale de luptă, design-ul unic și povestea captivantă care răspunde oricăror exigențe. Cu personaje convingătoare și acțiune palpitantă, Death of the Outsider este începutul perfect pentru cei care nu sunt familiarizați cu seria Dishonored, oferind, în același timp, o extindere semnificativa a jocului pentru fanii înfocați.

Jocul este disponibil pentru PC, Xbox One și Playstation 4.

 

Fahrenheit 451º

Fahrenheit 451, scrisă de americanul Ray Bradbury, prezintă o societate în care pompierii au misiunea de a arde absolut toate cărțile. Astfel, este înfățișată o societate futuristă care disprețuiește activitățile intelectuale, pasionată exclusiv de divertismentul ieftin. Un roman distopic, ce portretizează un mod de viață spre care ne îndreptăm într-un ritm accelerat.

 

Cam atât pentru săptămâna asta. Dacă ai sugestii/comentarii/alte opinii, nu ezita să lași un comentariu, sau să îmi scrii pe adresa mea de facebook. Acestea fiind spuse, să ai parte de un sfârșit de săptămână cât mai fain!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *