Boabe de cafea

0% baterie – 100% discuții

Să recunoaștem, suntem mult prea preocupați de prietenii din lumea virtuală ca să mai vorbim cu cei din lumea reală.

Tinerii de azi sunt din ce în ce mai interesați de tehnologie. Nu vreau să fac asta să sună clișeic, dar pe măsură ce trec anii iar din spate vin alte generații, interesul pentru relaționarea față-n față scade. Motivul pentru care se întâmplă asta e destul de simplu: online, e mult mai ușor, mai accesibil și mai rapid decât dacă ai ieși cu prietena ta la o cafea. Sau oare chiar așa e?

Ei bine, eu una nu sunt deloc de acord cu asta. Online, se pierde chiar esența comunicării – empatia. Totul devine automatizat, rece și anost. O conversație va fi mult mai interesantă față în față decât butonând pe mobil. Vorbind prea mult online, ajungi să trăiești într-o mică lume virtuală, să te distanțezi, ușor-ușor, de lumea reală, lumea pe bune. Și de emoțiile pe bune. Bucuria pe care o simți când vorbești cu băiatul de care îți place. Starea de bine pe care o ai când râzi cu cea mai bună prietenă. Cum poți compensa asta prin SMS-uri sau mesaje pe Messenger?

Vedetele de Facebook și Instagram

Preocupă-te să simți tot, să fii cineva în viața reală, nu „vedetă” pe Instagram. Mai ții minte maxima care tot circula pe social media într-o perioadă? Să fii popular pe internet e ca și cum ai fi bogat cu bani de Monopoly. Ține minte asta de fiecare dată când vrei să îți împresionezi prietenii virtuali.

Oferă mai multe îmbrățișări decât share-uri.

Spune-i că e frumoasă atunci când e lângă tine, nu îi da ador pe Facebook.

Nu mai da scroll pe Facebook la poze cu peisaje, du-te și privește-le chiar tu.

Trăiește-ți viața la maximum, poți face absolut orice, nu te limita la o mică și banală lume virtuala.

BE REAL!

 

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *