Actualitate, Atitudine, Cărți, Educativ

Regulile Vieții


Pentru analiticul din tine, dar și pentru creativitatea care zace acolo și așteaptă să-i faci tu cu mâna, această carte este exact genul care ți se potrivește și ție și oricărui prieten de-al tău și ai să vezi de ce :
PREFAȚA ACESTEI SERII:

Salut, zilele trecute am început o carte nouă, la fel cum o începi tu pe asta de acum și am aflat o chestie foarte interesantă.

Am să încerc să-ți fac povestea pe scurt, deși nu prea mă pricep la asta: 

„În toamna lui 1923, eu și tatăl meu locuiam împreună. Vremea din ziua asta era puțin mai rece decât deobicei, iar frunzele cădeau cu mare forfotă pe asfalt și zburau la fel de repede când mai trecea câte o mașină prin preajmă.
La două case de noi locuia un bătrân, pe nume Roger Mike. Noi ne adresam mereu cu „domnule Roger” , fiindcă era mai politicos decât Mike. Era veteran de război și cu siguranță un om de la care poți învața suficiente.
Totuși, tatăl meu nu prea mă lăsa să mă apropi de casa lui, nu știu din ce motiv, dar am presupus că domnul Roger nu prea apreciază copiii, fapt la care dacă mă gândesc acum înțeleg că m-am înșelat. Cum spuneam, în acea zi , veneam de la școală ca în orice altă zi din săptămână, când zăresc în jur de 3 mașini de poliție și o salvare în fața casei domnului Roger.
Încercuite parcă de vecinii mei, mașinile de poliție nu puteau să reprezinte un lucru bun, în niciun moment al vieții și am aflat asta încă de mic. Se spune că cea mai bună învățătură este experiența, cel puțin așa mi-a zis tatăl meu, dar se pare că se adeverește de fiecare dată când se întâmplă.
Grăbit să-l întreb pe tatăl meu ce s-a întâmplat, uit să mă mai descalț și îl caut rapid prin casă. Tata era totuși afară, pe trotuar, alături de ceilalți vecini. Uitându-mă atent, am decis să las ghiozdanul în orice loc era posibil și să fug la el. Așa am și făcut, ceea ce din nou îmi amintește de o lecție pe care toți copiii o aplică, dar nu și adulții : atunci când îți dorești ceva și începi să vorbești, acel ceva este la stadiul de geneza, de vis sau de „posibil să se întâmple” , dar atunci când programezi acel lucru, știi sigur că se va întâmpla. De aceea folosesc mereu fraza „în 3 secunde voi face asta și mă voi bucură la maxim!”.
Revenind la punctul culminant al acestei povești, tata m-a observat și imediat și-a dat seama că urmează să audă întrebarea care poate stă și pe buzele voastre : ce s-a întâmplat?
Ei bine, tata mi-a zis cu o amăgire pe care n-am mai văzut-o de când mama mea a plecat de lângă noi, dar am decis să fiu atent totuși la cuvinte : „Bătrânul Mike a murit…”
Nu știu de ce îi părea atât de rău, doar îmi zicea mereu să nu mă apropi, dar acum parcă simțeam că domnul Roger e o rudă importantă, că fără acest om nu va mai fi nimic la fel și nici nu voi putea să mă bucur de faptul că nu aveam teme în ziua aceea. Dar aveam fără să vreau, dreptate. Nimic n-a mai fost la fel din acea zi fiindcă polițiștii au găsit ascunsă sub patul bătrânului o cutie neagră și veche, cam de pe timpul războiului în care se afla o sumă de nu mai puțin de 300.000 de dolari. Nu mi-a venit să cred când am auzit ce avere a strâns domnul Roger în atâția ani și pe semne că toată strada aflase știrea și nu își putea imagina cum ei se duc la serviciu de la 9 la 5 seara și încă nu au pus atâția bani deoparte. Și dacă ar fi reușit, cu siguranță că nu ar fi stat sub pat într-o cutie veche, ci mai probabil la un propietar, în schimbul unei case luxoase sau în sacoul unui dealer de mașini scumpe, care s-ar fi bucurat enorm să numere acești bani”

În concluzie, am aflat că nu putem știi de ce a păstrat domnul Roger sub pat acea sumă mare de bani, dar cu siguranță putem știi un lucru: banii sunt făcuți să circule, fiindcă cei de sub pat au revenit atunci în mâna statului, care cu siguranță nu își va lua o mașină sau o casă.
Pentru mine, banii sunt ideile, care nu echivalează ci sunt întrecute cu mult de procesele gândirii și a meteriei cenușii. Sunt o sursă de inspirație și în același timp o avere pe care nimeni nu o poate confisca și nimeni nu o poate pierde (fără să vorbim de boli) , deci putem spune că o idee poate genera surse infinite de bani și nu invers.
Eu sunt bogat în idei și ca un „bun burghez” cum mă puteți numi, vreau să împart aceste idei în cele mai frumoase articole pe care le pot scrie și pentru care îmi voi da silința. Voi face cu voia mea un top al acestor idei și surpriză: vom află foarte târziu unde ne vom opri cu acestea, fiindcă „niciodată o idee nu a încheiat un ciclu de idei, ci l-a ajutat să se lărgească așa de mult, încât nu se mai știe care este ideea de la care s-a plecat”

IDEILE SUNT FĂCUTE SĂ CIRCULE, NU SĂ STEA SUB PAT SAU ÎNTR-O CARTE CONFISCATĂ MAI APOI DE POLIȚIE 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *