Actualitate

Nu e despre droguri, scuze.

Salutări, votanților.

Tot la vot ca să nu mai iasă tot aceeași hoți?
Eh,nimic nou…
În fine, hai să nu amestecăm politica aici.

Astăzi am promis că nu vorbim despre droguri.

Da. Corect.

Ce sunt drogurile?

– Nu ne pasă.

Ne fac rău?

-Meh, tot nu ne pasă.

Dar ne pasă mai mult să arătăm cu degetul și să spunem „aia nu, aia nu” de parcă restabilim din nou creștinismul („să nu furi, să nu ucizi, să nu”)

În fine, oricum sunt alții care să se ocupe de asta…

Ceea ce nu ne dăm seama este că atunci când arătăm cu degetul arătător, alte 3 degete ale noastre arată spre noi. Practic, oricum ai încerca să critici, acel „ceva” a atins o idee, un concept sau o amintire a ta, pe care tu o consideri ciudată sau nepotrivită. Nu-i așa?

Practic, putem spune despre o persoană că se lasă ușor influențată, dar preferăm să găsim scuze atunci când acea persoană suntem noi.
Nu știu dacă ai observat, dar încerc să mențin aceste articole cât mai sincere, fără să ne mințim pe noi înșine. (cartea „Cum să nu te minți” încă își caută editura)

Așa că zona noastră de confort în care putem critica liniștiți este mărginită de ziduri pline de bilețele cu scuze despre ce „am fi putut face,dar n-a fost momentul” sau „nu ne-am dorit asta, dar am fost influențați”

Când vine și rândul nostru să alegem? Se spune că în viață ne lăsăm conduși cam 60% din acțiuni, practic noi alegem mai puțin ceea ce gândim noi. Cred că nu mai trebuie să menționez cum se aplică acest principiu în economie.

Cu alte cuvinte, oamenii sunt definiți ca normali și ciudați.

Dar cine stabilește ce este ciudat și normal? Asta cred că ne-ar interesa pe toți. Fiindcă atunci am știi cum să evităm corect anumite persoane și cum să apreciem mai mult acele persoane care chiar se străduiesc să-și păstreze onoarea și integritatea în acest joc comun numit „viață”

Da-mi voie să nu fac pe deșteptul, dar totuși să îți spun o informație : nu putem hotărî ceea ce este normal sau ciudat.

De ce?
Fiindcă timpul și locul intervin ca variabile. Pur și simplu, ceea ce este normal aici, poate fi anormal dincolo, și ceea ce este ciudat azi poate deveni o modă mâine.

Spre exemplu, în mediul rural din România este anormal să fii vegetarian. Ți se va spune „omu’ legumă” sau „ierbivorul” dacă încerci să refuzi carnea care tocmai zburda prin curte acum o zi și care acum se alfă în farfuria ta. Chiar și porcul pe care s-au chinuit să îl crească până în Ajunul Crăciunului și pe care tu acum îl refuzi cu desăvârșire din diferite motive (nu obișnuiesc, e prea gras, diger doar Porc de la Deliric, nu-mi plac cadavrele,etc)

Cu toate acestea, în aceeași zi, o altă persoană servește o salată cât mai naturală în București, sectorul 1 și nimeni nu este împotrivă. Câteodată chiar plătește mai mult pentru astfel de regim.

Cocaina folosită inițial ca medicament este astăzi ilegală în aproape toate statele lumii, fiind cu siguranță o supriză sau un element de confuzie pentru cei care,dacă ar fi putut, s-ar fi înghețat ca și Căpitanul America 😉 (Apropo, mergi și vezi Avengers, merită toți banii)

Bun, sper că ai înțeles ceea ce încerc să spun, ca să trecem direct la concluzie și la un citat.

Ce să fac, îmi plac citatele 🙂

Atunci când vine vorba de orice algere în viață, mai ales când ceea ce alegem ne poate perverti cu bună știință santatea, trebuie să vedem sigur dacă suntem influențați de cineva/ceva sau noi chiar ne dorim acel lucru.

Deobicei te poți întreba:

  • mă va ajuta?
  • -mă va duce unde vreau să ajung?
  • -asta sunt eu?

Imediat ce ai răspunsurile poți decide. Totul depinde de tine, ți se poate spune ca ești prea selectiv, prea înghețat la minte, dar ce nu știu acești oameni, este că degetul cu care te arată este mai mult adresat lor!

Nimeni nu poate stabili ce e normal sau ciudat pentru tine, deci fă ceea ce-ți place, fiindcă oricum vei fi criticat.


Quote:
Trăiește viața ca și cum ar fi ultima ta zi, dar nu în mod sinucigaș.

Nu uita să alegi, pentru că ALEGEREA a fost și ea o idee ciudată acum ceva timp. Așa că bucură-te de ea!

Mergi și la vot, dacă vrei. Așa că tot am inclus și politica aici, ha!

Previous Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *