Actualitate, Educativ, Evenimente

O sută de ani de învățământ pedagogic la Târgoviște

Titlu respectă temă, dar într-un mod limitat.


S-au împlinit o sută de ani de formare a cadrelor didactice, dar și a absolvenților de filologie (bilingv: engleză), de științe sociale, de matematică-informatică și de științe ale naturii (în curând – primele generații ale specializării aflându-se în curs de finalizare a studiilor liceale).

Mă bucur că am șansa de a fi absolvent al Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, continuatorul Școlii Normale, în promoția 2018. Îmi doresc ca seriozitatea și respectul de care am beneficiat din partea profesorilor să rămână la aceleași standarde ridicate și sunt aproape sigur că acest lucru se va întâmpla.


Colegiul beneficiază de titlul de „Școală Europeană”, datorită înaltei calificări a personalului didactic și datorită premiilor județene și naționale, obținute de elevi, sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice. De asemenea, doresc să precizez dotarea multimedia a sălilor, care este de ultimă generație.


Felicitări, Școala Normală! Felicitări, Cantacuzino!

Sursa fotografiei: Ziarul Adevărul, ediția locală – Târgoviște, preluată dintr-un articol intitulat Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” va avea, de anul acesta, o specializare unică pentru judeţul Dâmboviţa, publicat în data de 20 martie 2017 și accesat în data de 23 mai 2019, disponibil la adresa: https://adevarul.ro/locale/targoviste/colegiul-national-constantin-cantacuzino-avea-anul-acesta-specializare-unica-judetul-dambovita-1_58cf6df75ab6550cb88037ea/index.html.

Autor: Andrei Ghiță, student în anul I al Facultății de Litere, Specializarea Studii Europene, Universitatea din București. Postare preluată, cu mici modificări, de pe pagina personală de Facebook.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *