Actualitate

Interviu cu bobocii C.N. „Ienăchiță Văcărescu”

Ca în fiecare an, Balul Bobocilor de la C.N. ”Ienăchiță Văcărescu” se anunță a fi unul extraordinar!

Bobocii și organizatorii de la clasele de a XI-a de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” pregătesc un bal cum nu s-a mai văzut. Pentru că apreciem dedicarea și curajul bobocilor, mai mulți reporteri ai Gazetei Liceanului au mers pentru a face cunoștință cu ei. Unii mai timizi, alții mai îndrăzneți, cu toții au fost încântați să răspundă câtorva întrebări. Să facem cunoștință cu perechile!

Perechea numărul 1: Teodora Lăpădat și Sorin Lifu

Se ghidează dupa motto-ul “Nimic nu este imposibil atâta timp cât lupți pentru ceea ce îți dorești.”. Teodora s-a înscris la Balul Bobocilor pentru că îl consideră o experiență frumoasă din timpul liceului și o oportunitate care o va ajuta să treacă peste trac. Proba dansului este cea care o va avantaja pentru că îi place și practică dans încă de mică. Diferențiindu-se de celelalte prin perspicacitatea din timpul unei situații limită, este si unul din motivele cu care va convinge juriul că ea merită titlul de “Miss Boboc”. Nu este vreo probă de care să se teamă, având încredere în ea. Se descrie ca o persoană ambițioasă, dar și un pic timidă.

S-a înscris la Balul Bobocilor pentru că îi place să se distreze, iar asta este o nouă oportunitate în a face asta. Îl consideră o activitate normală pentru clasa a IX-a, care spune el, nu este ceva ce-l va ajuta neapărat pe viitor. Fiind o fire sportivă și sociabilă, căreia îi place să danseze, își va da silința pentru a câștiga titlul de “Mister Boboc”. Probele le crede ușoare, dar toate la fel de importante, nefiind o problemă în a le duce până la capăt. Motto-ul pe care Sorin îl urmează este: “ Crede în tine și vei fi de neoprit!”

Dansul pe care îl vor pune în scenă este unul country.

Perechea numărul 2: Maria Dragomir și Vlad Georgescu

S-a înscris la Balul Bobocilor pentru a-și crea o amintire frumoasă de la începutul liceului și pentru că vede balul ca pe o provocare. Dansul este proba ce o va avantaja, deoarece îi place să danseze și, spune ea, are un partener care se pricepe în ale dansului. Va convinge juriul că ea merită titlul de “Miss Boboc” prin firea ei competitivă și ambițioasă. Maria se descrie ca fiind o persoană sociabilă, indecisă câteodată, dar dacă ia o hotărâre o duce până la capăt. Motto-ul pe care-l urmează este: “Nu renunța niciodată pentru că lucrurile mari necesită timp.”

Vlad a ales sa participe la Balul Bobocilor considerând că este o experiență plăcută, nu neapărat să câștige, dar și să se dezvolte frumos. Probele ce-l vor avantaja sunt cea de dans, dar în special cea sportivă, practicând sport de mic. Va convinge juriul că el merită titlul de “Mister Boboc” prin felul lui de a fi. Se descrie ca fiind o persoană sociabilă, prietenoasă, deschisă oricărei oportunități de a-și face noi prieteni. Motto-ul după care se ghidează este: “Multe legende, mulți oameni au fost înaintea mea. Dar acum este momentul meu!”.

Perechea va pune în scenă un dans specific polonez.

Perechea numărul 3: Alessia Stan și Alexandru Beju

Urmează motto-ul: “If you can dream it, you can do it!”, de aceea a ales să se înscrie la Balul Bobocilor. Spune că este o experiență pe care o poți trăi o singură dată în viață. Plăcându-i să fie mereu în centrul atenției, Alessia vede balul ca pe o oportunitate de a se face văzută. Este gata să impresioneze audiența și juriul prin carisma si prin firea ei dezinvoltă, considerând că are toate calitățile pentru a face asta. Nu se teme de nicio probă pentru că este sigură că le va face față. Ca să o cunoașteți mai bine, ea este plină de viață, mereu cu zâmbetul pe buze și o persoană dedicată tenisului.

Alexandru s-a înscris la Balul Bobocilor pentru a se distra și pentru a-și face amintiri plăcute și frumoase de la începutul liceului. Va convinge juriul că el merită titlul de “Mister Boboc” prin abilitățile lui sportive, de aceea proba ce-l va avantaja este cea de sport. Teama nu se va afla în pachetul de sentimente ce-l va avea pe scena. Se descrie ca o persoană sociabilă căreia îi place fotbalul și bastchetul. Motto-ul după care se ghidează este: “Nu merge pe unde te duce drumul, mergi pe unde nu există drum şi lasă o urmă.”

Cei doi vor pune în scenă la proba dansului un dans specific irlandez.

Perechea numărul 4: Sara Popescu și Andrei Tătulescu

Plăcându-i provocările cu ardoare, Sara, a decis să participe la Balul Bobocilor pentru că îl consideră o oportunitate care trebuie încercată de un licean. Spune că balul o va ajuta să se construiască ca om și să își controleze mai bine emoțiile. Proba prezentării este proba ce o va avantaja, deoarece, spune ea, este prima impresie pe care publicul și juriul și-o fac despre tine. Totodată va încerca să convingă juriul că ea merită să câștige titlul de “Miss Boboc” prin spectacolul pe care-l va face cu partenerul ei. Spune despre ea că mereu privește partea plină a paharului și că,din nou, adoră provocările. Motto-ul pe care îl urmează este: “Poți privi viața în doua feluri: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol.”

Andrei s-a înscris la Balul Bobocilor pentru că, zice el, o dată ești a noua și de ce să pierzi o asemenea ocazie frumoasă? Cu acest eveniment vrea să-și crească încrederea în sine și să devină mai sociabil. Va convinge juriul că el merită titlul de “Mister Boboc” prin prezența lui unică și dacă iși dorește ceva, va merge până în pânzele albe ca să obțină. Imaginația este caracteristica ce-l va ajuta la proba declarației de dragoste, probă ce-l va și avantaja. Temperament extrovert, fire carismatică și optimistă se ghidează după următorul motto: “O persoană inteligentă rezolvă problema, o persoană înțeleaptă o evită.”

Genul de dans ce-l vor pune în scenă este unul indian.

Perechea numărul 5: Maria Pupezescu și Ștefan Tița

Se descrie drept o creatură umană sociabilă și creativă căreia îi place să deseneze și să picteze. Maria ia Balul Bobocilor drept o provocare unde vrea să învețe lucruri noi. Deși genul de dans este unul greu, spune că este și proba ce o va avantaja. Sigură pe ea, nu va lăsa emoțiile negative să-i influențeze starea pe scenă. Va încerca să convingă juriul cu firea ei dezinvoltă si amuzantă. Motto-ul ce-l urmează este: “Nu poți iubi pe altcineva dacă nu te iubești pe tine”

Experiența unică din cadrul evenimentului, l-a atras pe Ștefan să se înscrie la Balul Bobocilor. Cu această ocazie vrea să se descopere și să descopere noi caractere. Cultura lui generală îl va ajuta sa treacă cu brio peste proba culturii. Va convinge juriul că el merită titlul de “Mister Boboc” prin firea lui energică și prin zâmbet. Spune despre el că este un tip amuzant, sociabil, drăguț și urmează motto-ul: “Succesul constă în a vrea să câștigi și în a ști să pierzi.”

Perechea va prezenta în fața publicului și a juriului un dans specific rusesc.

Perechea numărul 6: Briana Oprea și Lucian Joița

Fiind fascinată de ceva ani de prestațiile bobocilor si văzându-l ca pe o oportunitate de a se integra în comunitate, Briana a decis să se înscrie la Balul Bobocilor. Proba dansului este cea care o va ajuta, descurcându-se în ale dansului. Abilitățile ei și prestația vor convinge juriul că ea merită titlul de “Miss Boboc”. Se descrie drept o fată ambițioasă, competitivă și diferită. Se ghidează dupa motto-ul: “Nu renunța până nu esti mândru de ceea ce ai realizat!”

Fire carismatică care cu siguranță va face spectacol, Lucian a ales să participe la Balul Bobocilor. Acest eveniment unic în viață îl va ajuta foarte mult pentru că o să învețe să vorbească în fața unui public, dar și să danseze. Este ceva cu care nu s-a mai confruntat, dar este sigur că va trece peste toate cu bine. Proba ce-l va avantaja este cea de cultură generală, deoarece întotdeauna i-a plăcut să învețe chestii noi, ceva ce-l va ajuta pe viitor. Personalitatea lui specială va convinge juriul că el merită titlul de “Mister Boboc”. Fire dezinvoltă care mereu are un cuvânt de spus, se ghidează după următorul motto: “If you aren’t going all the way, why going at all?”

Cei doi vor pune în scenă un dans specific spaniol.

Perechea numărul 7: Alexia Voicu și Mihuț Manea

S-a înscris la Balul Bobocilor pentru că îl vede ca pe o experiență extraordinară pe care nu o va regreta pentru că știe și este sigură ca va ieși cu o reușită. Va încerca să convingă juriul că ea merită titlul de “Miss Boboc” prin puterea de care va da dovadă pe scenă, însă nu ține neapărat să câștige. Oricum va fi, își va aduce aminte cu drag de acest eveniment. Alexia se descrie ca fiind o fire realistă, îi place să fie corectă și să spună lurcrurilor pe față. Motto-ul după care se ghidează este: “Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ţi toate eforturile în prezent.”

Văzându-l ca pe o provocare și o experiență de neuitat, Mihuț a ales să se înscrie la Balul Bobocilor. Cu aceată ocazie vrea să demonstreze atât publicului, cât și juriului de ce este în stare. Datorită firii sociabile, proba de prezentare va fi cea ce-l va avantaja. Nu se teme de nicio probă, deoarece niciuna nu este într-atât de grea încât să nu se descurce. Spune că este o fire creativă, naturală căreia îi place să deseneze și să cânte la chitară. Motto-ul pe care îl urmează este:” Prefer să fiu urât pentru ce sunt, decât să fiu iubit pentru ce nu sunt.”

Cei doi vor pregăti pentru proba dansului un gen de dans african.

Perechea numărul 8: Alexia Pavel și Constantin Lazăr

Alexia s-a înscris la Balul Bobocilor pentru că îl vede ca pe o oportunitate unică ce îi va marca perioada liceului. Cu această ocazie dorește să-și testeze limitele și să-și dezvolte abilitățile pe care nu le stăpânește încă. Dansul este pasiunea ei, practicându-l încă de mică, este și proba ce o va avantaja în a câștiga titlul de “Miss Boboc”. Totodată va convinge juriul și cu iscusința de care va da dovadă la celelalte probe. Spune despre ea că este energică, sociabilă și competitivă. Motto-ul ei este: “Rather risk it all than play it safe.”

Costise descrie prin doua cuvinte: ambiție și curiozitatea. Ambiția fiind motivul principal pentru care a intrat în bal. Spune că Balul Bobocilor îl va dezvolta pe plan social și îl va ajuta să-și testeze limitele. Proba sportivă îl va avantaja, având o fire sportivă, deoarece a practicat timp de 6 ani fotbal. Nu consideră că-l va dezavantaja vreo probă pentru că se va pregăti pentru fiecare în parte. Va da totul pe scena. Motto-ul său este: „You only lose when you stop trying”

Vor aduce în fața juriului în ziua balului un gen de dans specific italienesc.

Reporteri: Vasile Vlad și Anton Alexandra

Redactare: Vasile Vlad 

Fotograf: Mirea Sebastian

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *