Gazeta Liceanului este o platformă de jurnalism pentru, ați ghicit, liceeni. Trebuie să o spunem din capătul locului, noi nu suntem jurnaliști, ci simpli elevi, unii dintre noi aprofundați în studiul științelor exacte, alții umaniști. Nu știm dacă vom fi vreodată jurnaliști, dar știm că vocea tinerilor contează și vrem să formăm o comunitate de adolescenți care iau pulsul actualității.

Promitem să tratăm prin ochi și taste de tanăr obiectiv toate subiectele care se ivesc, să analizăm în amănunt problemele cu care ne confruntăm mai ales pe plan educațional („doar țara va fi ce este scoala”, dacă este să-l cităm pe Iorga), să ne scriem și să vă scriem doleanțele și să aducem un plus de informație, o altfel de informație pe ecranele gadget-urilor voastre.

Nu ne dorim să fim priviți diferit de voi, audiența noastră, ci să ne considerați oamenii voștri de încredere, care-și rup din timpul lor pentru a-și materializa gândurile în articole care iau pulsul colegilor, prietenilor, școlilor, pub-urilor, sălilor de examen, sălilor de lectură, laboratoarelor de informatică și biologie și sălilor de sport, pulsul unei generații care caută să se afirme.

Asteptăm remarci și critici, subiecte și sugestii, noroi și crizanteme, toate de la voi. Veți primi în schimb articole scrise de câțiva adolescenți care s-au plictisit să tacă!