Reddit prin ochi de licean – primul an pe Reddit

Sunt rodditor, așa cum se spune pe reddit.com/r/romania. Frecventez reddit-ul, în principal portalul românesc minim o dată pe zi și cât de des pot, însă nu cred că trece o seară fără a vedea ce se mai întâmplă prin comunitatea online românească. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu reddit, vă spun simplu că acesta este un site, mai exact o rețea de socializare, unde oameni interacționează între ei, ascunși în spatele unui username, fiind anonimitate completă(în comparație cu Zapchain, unde anonimitatea nu există). Ei, cei care stau în spatele acestui mic colț de libertate, cred că-i ceva gen Vama Veche, însă, din păcate, precum Vama, a început să se schimbe treptat, dar au mai rămas și vamaioți d-ăia autentici care chiar se bucură de stilul clasic al acelei zone, spun despre Reddit că este prima pagină a internetului și de ceva timp le dau dreptate. De ce? Păi găsesc cam tot ce vreau, vreau să văd o poză cu un raton cum stă pe spatele unui crocodil? Nu e problemă, o găsesc în câteva secunde.

Xsu770n
Poza cu pricina

 

 

 

 

 

Pentru a înțelege exact site-ul, o spun așa: reddit-ul e un regat imens, extrem de mare, împărțit în zone mai micuțe, pe Reddit fiind numite subrreddit-uri. Cam asta este tot ceea ce trebuie să știm, restul se învață pe parcurs, așa am făcut și eu. La început m-am făcut de râs, am încercat să fac anumite glume și chiar am dat-o în bară rău de tot, am vrut să mă cred intersant, dar nu am reușit, însă am citit, am fost atent, iar data viitoare am știut cum să procedez.

Stau mult timp pe /r/romania, subreddit-ul nostru, pur românesc, unde râdem de una alta, mai facem mișto de un user, mai dezbatem cu foc o temă de interes politic, însă mereu suntem cu toții acolo, socializăm, asta este important. Ehh, mai iese cu ceartă, se mai înjură unii, dar la finalul totul iese bine, iar aceasta amintire devine o poveste de care râdem peste ani. Mi-am schimbat părerea despre români stând online? Da, unii sunt foarte pregătiți, pot argumenta foarte bine pe o anumită temă, nu doar să scrie cu caps-lock, iar la final să adauge un FMM, crezând că în acest mod au câștigat discuția, nu, pe aceștia comunitatea îi trage la pământ, îi lasă acolo, să râdă toți de ei (Ah, am uitat să precizez, reddit-ul se bazează pe voturi, astfel încât un articol devine popular dacă are multe upvote-uri, dacă, în schimb, are downvote-uri cu abundența, lumea-l uită și nimănui nu-i mai pasă de el), unii sunt chiar inimoși și dornici să ajute, oferă o mână de ajutor străinilor veniți aici. Unii se oferă să bea o bere la o terasă cu străinii, alții să le arate împrejurimile, iar unii le oferă un loc pe canapeaua pe care o au în sufragerie. Așa vorbind, suntem uniți, dar se mai trezesc unii, nu știu cum să le spunem, d-ăia de vor să iasă în evidență și se laudă pe net cu ce BMW și-au luat, însă, cum am spus precedent, comuntiatea îi ignoră, dar nu înainte de a face mișto de ei.

Reddit prin ochi de licean – primul an pe Reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top